Programma

Het CNV pleit voor meer vrije dagen voor thuiswerkende ouders

  1. Nieuwschevron right
  2. Het CNV pleit voor meer vrije dagen voor thuiswerkende ouders

Lockdown, thuiswerken én ook nog eens thuisonderwijs geven aan je kinderen: het valt allemaal niet mee. Dat ziet Vakbond CNV ook in en daarom pleiten ze voor meer vrije dagen voor ouders.

Voorzitter CNV Piet Fortuin legt uit: "Veel ouders zijn thuis aan het werk, maar tegelijkertijd zijn ze ook bezig met het thuisonderwijs. Die combinatie is bijna niet te doen." Veel thuiswerkers nemen daarom regelmatig een verlofdag op, waardoor ze razendsnel door hun vrije dagen heen gaan. "Dus hebben we gezegd dat we naar het Calamiteitenfonds moeten. Dan kunnen werkgevers daar een beroep op doen en kunnen ze die kosten voor de extra verlofdagen verhalen bij de overheid."

Kwestie van regelen

Vanochtend deed CNV een oproep in de krant, maar hoe gaat het nu verder? "We spreken dagelijks met het kabinet en hebben al het een en ander met hen overlegd. Het is echt een issue", aldus Fortuin. Gelukkig ziet de voorzitter het rooskleurig in. "Ik denk dat er best wel naar geluisterd wordt. Het is alleen eventjes een kwestie van 'hoe ga je het regelen?' Dat is het grootste probleem. Het geld is denk ik niet het probleem. Het is een kwestie van uitvoerbaarheid, daar moeten we iets op bedenken."

Luister hier het hele fragment:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie