Programma

Kan je dit weekend Pasen gaan vieren bij je ouders?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kan je dit weekend Pasen gaan vieren bij je ouders?

Veel luisteraars zitten met vragen rondom het coronavirus. Jan-Willem Start Op presenteert daarom speciaal de 'grote coronavirus Q&A' met expert wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Dit weekend zitten we allen weer massaal aan het paasontbijt. Helaas wel met minder familie dan op voorhand gehoopt, maar wat nou als je echt graag je ouders wil zien in deze tijden van de coronacrisis? Mag je daar dan nog langs?

Skype-ontbijt

Het feit blijft dat je alleen zekerheid hebt op geen besmetting wanneer je thuisblijft. Dan wordt het echter wel een paasontbijt via Skype. Als je dat niet ziet zitten, wat kan je dan doen om het risico zo klein mogelijk te maken? Diederik legt uit: "Maak afspraken over onder andere de afstand die je aanhoudt. Loop ook als je binnenkomt direct naar de wasbak en raak ondertussen niets aan. Als iedereen dat doet, komt het uiteindelijk wel goed."

Reizen

Over de manier van vervoer naar bestemming zegt Diederik dat je het beste de auto kan pakken. Dan kom je de minste mensen tegen. Is alleen het openbaar vervoer een optie, neem dan handalcohol mee. "Bedenk jezelf bij elke stap wat je kan doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken", vertelt Diederik.

Wat je ook beslist, Diederik wenst je in ieder geval een fijn Pasen!

Als iedereen immuun is tegen het virus, sterft het dan uit? Diederik legt het uit:

NPO RADIO 2 APP

Zit jij ook bomvol vragen rondom het coronavirus? Stuur ze dan in via de NPO Radio 2 app.

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2 met Jan-Willem Start Op.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie