Programma

Massaal vakanties geboekt tijdens persconferentie

  1. Nieuwschevron right
  2. Massaal vakanties geboekt tijdens persconferentie

Tijdens de persconferentie werden er gisteren massaal vakanties geboekt. Dat vertelt Frank Oostdam, directeur van reisbranche ANVR, vanochtend in Jan-Willem Start Op.

Na de persconferentie van gisteren gloort er hoop aan de zomervakanties horizon. Minister Hugo de Jonge zei gisteren dat hij het waarschijnlijk achtte dat vakanties naar Europese landen als Spanje en Italië deze zomer weer mogelijk zullen zijn. Daar merkten reisorganisaties meteen de gevolgen van, volgens directeur van reisbranche ANVR Frank Oostdam. "Je zag tijdens het bericht het webbezoek enorm stijgen en ook het aantal boekingen. Dus daar worden we heel blij van", vertelt hij.

Bestemmingen zaterdag bekend

Maar we zijn er nog niet. "Je kan nog maar afreizen naar een aantal bestemmingen. Welke weten we nog niet, dat wordt zaterdag bekend", legt Frank Oostdam uit. Op de lijst van het Europese RIVM, die de directeur nauwlettend in de gaten houdt, is te zien dat er een aantal landen zijn die zaterdag geel gaan worden. Zoals bijvoorbeeld Portugal en Finland. De coronasituatie in Nederland blijft wel een heikel punt, want dat zou een reden kunnen zijn voor landen om Nederlanders toch te weren. "De verwachting is wel naarmate de weken gaan vorderen, dat het straks heel snel gaat. En dat we dus straks ook zonder problemen welkom zijn in alle Europese landen", aldus Oostdam.

Check hieronder het gesprek met Frank Oostdam:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Pixabay

Ster advertentie
Ster advertentie