Programma

Helga van Leur fietst mee!

  1. Nieuwschevron right
  2. Helga van Leur fietst mee!

Helga van Leur zal in het kader van 'Alpe d'Huzes' de Alpe d'Huez beklimmen voor Team Knooppunt Kranenbarg.

Alpe d'Huez
RTL-weervrouw Helga van Leur gaat op donderdag 3 juni a.s. de Alpe d’Huez beklimmen. Dit maakte zij zojuist bekend in het NCRV Radio 2-programma Knooppunt Kranenbarg. Helga gaat deze uitdaging aan voor de actie Alpe d’HuZes, waarbij wielrenners geld bij elkaar fietsen voor het KWF Alpe d’HuZes Fonds. In 2009 haalden zo’n 300 solorenners en 400 teams bijna zes miljoen euro op voor dit fonds.

'Opgeven is geen optie
'
Helga van Leur: "Ik doe mee omdat kanker veel voor komt in mijn familie en mijn vriendenkring. Mensen met kanker gaan door diepe dalen en voor hen wil ik die hoge Alpe d'Huez beklimmen. Het zal zwaar worden, maar opgeven is geen optie. Dat is het ook niet voor mensen met kanker."

Louter vrouwen

Al eerder werd bekend dat Caroline Tensen mee fietst in het Team Knooppunt Kranenbarg, dat dit jaar uit enkel vrouwen zal bestaan. De komende weken nog meer namen bekendgemaakt. Verleden jaar fietsten in Team Knooppunt Kranenbarg onder meer Frits Barend, Frank du Mosch, Joop Zoetemelk en Nico Rienks mee en haalden met de luisteraars ruim 125.000 euro op.

Knooppunt Kranenbarg
Vrijdag 16 maart
Radio 2, 17.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie