Programma

Wegens corona geen Koningsdag maar Woningsdag

  1. Nieuwschevron right
  2. Wegens corona geen Koningsdag maar Woningsdag

Door de coronacrisis kan Koningsdag dit jaar niet doorgaan. Gelukkig komt de Koninklijke Bond van Oranje-verenigingen met een alternatief: Woningsdag.

Jan-Willem en Jeroen bellen met de voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, Pieter Verhoeve. Hij vertelt dat de Bond dit jaar een prachtig programma organiseert om de Nederlandse thuiszitter de hele dag te vermaken, want ook al zitten we binnen, de saamhorigheid en verbinding moet gevierd worden. De ochtend is speciaal ingericht voor kinderen. Pieter: "We vragen de kinderen om een brief of tekening te maken waarin ze uitdrukken hoe ze zich nu voelen. Deze bundelen we samen en overhandigen we aan de koning." In de middag is er een nationale toost en zullen er lokaal klokken luiden. "Uiteraard gaan we ook het Wilhelmus zingen", vertelt Pieter.

Digitale kleedjesmarkt

Koningsdag staat bekend om zijn rommelmarkten. "We verplaatsen met zijn allen rommel van de ene zolder naar de andere", aldus Pieter. Dat kan dit jaar helaas niet doorgaan, maar deze traditie mag volgens Pieter niet ontbreken. Daarom wordt er een digitale kleedjesmarkt georganiseerd: "Mensen kunnen zelf op crossmediale wijze hun kraampje streamen. Op tv bijvoorbeeld."

Wil je het interview nog eens terugluisteren? Bekijk het hele interview hieronder:

NPO RADIO 2 APP

Wat zijn jouw plannen met Koningsdag dit jaar? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app.

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2 met Jan-Willem Start Op.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie