Programma

Remco Ruimt Op

  1. Nieuwschevron right
  2. Remco Ruimt Op

Regenwormen hebben negatieve gevolgen voor het milieu! Dat en veel meer in Remco Ruimt Op, ditmaal geperesenteerd door Astrid de Jong.

Regenwormen

Jarenlang geloofden we dat regenwormen alleen maar goede dingen doen voor ons milieu, maar dat blijkt toch niet het geval te zijn! Ze zijn nog steeds heel belangrijk voor de vruchtbaarheid van de grond, maar er is ook zeker een keerzijde... ze verhogen namelijk de uitstoot van broeikasgassen. Jan Willem van Groenigen van de Wageningen Universiteit heeft het uitgezocht en Astrid vraagt hem of die wormen misschien maar beter helemaal opgeruimd kunnen worden.

Kroningsmantel

De traditie dat de nieuwe koning of koningin tijdens de kroning de kroningsmantel draagt, moet opgeruimd worden. Tenminste, dat vindt de Partij voor de Dieren want die mantel is gemaakt van hermelijnbont. Astrid vraagt aan ze of ze geen uitzondering kunnen maken als Willem Alexander 30 april gekroond gaat worden.

Verder in Remco Ruimt Op

  • Pieterse maakt er een punt van (Jan J. Pieterse)
  • De Poplepel: jouw herinnering bij een mooie plaat en de Gaapplaat.
  • Het Opruimapparaat: zit je iets dwars, wil je je hart luchten, of gewoon even iets vertellen? Spreek dan het Opruimapparaat in. Het telefoonnummer is 035-6711 200.
  • Welke schijf wil jij nooit meer horen? Geef 'm op als Schijtschijf!


Remco Ruimt Op
Presentatie: Astrid de Jong
Zondag 22.00 - 00.00 uur

>> Remco Ruimt Op

Ster advertentie
Ster advertentie