Programma

Huisarts Bernard Leenstra start website om weggooien vaccins te stoppen

  1. Nieuwschevron right
  2. Huisarts Bernard Leenstra start website om weggooien vaccins te stoppen

Huisarts Bernard Leenstra kon het weggooien van vaccins niet meer aanzien. Daarom startte hij de website prullenbakvaccin.nl, zo vertelt hij in Jan-Willem Start Op.

“Ik heb patiënten verloren aan dit virus en dus doet het pijn om vaccins weg te gooien”, legt huisarts Bernard Leenstra uit. Inmiddels zijn er in praktijk al zes in de prullenbak beland. Dat bracht hem afgelopen vrijdag op een idee. In een mum van tijd verzamelde hij een klein team en bouwde hij een website, die het weggooien kan voorkomen. Via de website kun je zien of een huisarts bij jou in de buurt nog vaccinaties over heeft. "Zie je bij jou in de buurt dat een huisje op groen staat, dan moet je er naartoe gaan, want first come first serve", legt hij uit.

Aanmeldingen geëxplodeerd

De website staat pas sinds maandag online, maar het loopt nu al storm. "De aanmeldingen van huisartsenpraktijken zijn enorm geëxplodeerd", vertelt Bernard Leenstra. Nog niet in elke regio was gisteren een deelnemende huisarts te zien op de site, maar daar verwacht Leenstra in de loop van de week verandering in te brengen. "Het punt is dat we alle aanmeldingen telefonisch moeten verifiëren. Er staan nu voor bijna elke provincie een paar op. En dat wordt vandaag wel een stuk meer, denken we."

​Check het hele fragment hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie