Programma

Must-see muziekfilms

  1. Nieuwschevron right
  2. Must-see muziekfilms

Binnenkort is de nieuwe biopic over het leven van Amy Winehouse in Nederland te zien. Tot het zover is, kunnen we nog genieten van andere muziekfilms.

Walk The Line

Twee jaar na de dood van country-icoon Johnny Cash verscheen de film Walk The Line met Joaquin Phoenix in de hoofdrol. Reese Witherspoon vertolkt de rol van June Carter, met wie Cash getrouwd was. De film belicht de jonge jaren van Cash en Carter. Er werd destijds gesproken over een opvolger van Walk The Line, maar het is onbekend of die nog verschijnt.

I'm Not There

In 2007 maakte regisseur Todd Haynes een heel opmerkelijke biografiefilm over het leven van Bob Dylan. In I'm Not There wordt Dylan geportretteerd door wel zes verschillende acteurs, waaronder een vrouw (Cate Blanchett) en een donker kindje (Marcus Carl Franklin). Toch krijg je een goed beeld van Dylan in elk van die zes periodes.

Ray

Drie maanden na de dood van Ray Charles was de verfilming van zijn leven al in de bioscopen te bewonderen. Ray was zeker geen gehaaste film, maar een en al liefdewerk. Dat kun je alleen al zien aan het fantastische acteerwerk van Jamie Foxx, die overladen werd met awards voor zijn rol, waaronder een Golden Globe en een Oscar.

Ster advertentie
Ster advertentie