Programma

Marcel van DI-RECT ontleedt de tekst van ex-TopSong 'Color'

  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel van DI-RECT ontleedt de tekst van ex-TopSong 'Color'

Martine duikt iedere week met een artiest in een van hun nummers tijdens Thank God It's Sunday. Dit keer is het de beurt aan Marcel van DI-RECT die de tekst van 'Color' ontleedt.

Ex-TopSong 'Colors' lag al vier jaar op de planken voordat het uitkwam. Waarom heeft het zo lang geduurd? Marcel vertelt: "'Color' was meer een lovesong en daarom hebben we het laten liggen. Het zweefde altijd rond en de tekst was er altijd. Het was wachten en vertrouwen op dat de juiste jas zou arriveren voor het stuk."

Samen naar grote hoogtes

Het nummer gaat volgens Marcel over het overbruggen van verschillen in de wereld. "Als we dat kunnen doen, kunnen we tot grote hoogtes komen. Je moet die verschillen begrijpen om tot dat punt te komen." Het nummer is dit jaar relevanter dan ooit. "Vandaag de dag is er behoorlijk veel verdeeldheid. We wilden kijken hoe we het nummer breder konden trekken dan alleen de lovesong die het was, daarin spreken heel veel dingen je aan van vandaag de dag."

Luister hieronder het gesprek met Marcel terug:

DI-RECT tijdens de KWF Collecteweek

DI-RECT speelde tijdens de KWF week een bijzondere sessie bij de NPO Radio 2 Collecte Drive-in voor luisteraar Linde en dat werd een zeer emotioneel moment. Niet alleen voor de overdonderde Linde, maar ook voor de mannen van DI-RECT op het podium. Als kers op de taart brengen de mannen deze week ook nog een nieuwe single uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thank God It's Sunday

Je hoort Thank God It's Sunday iedere zondag van 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: persfoto Setvexy

Ster advertentie
Ster advertentie