Programma

Laatste dag in Wenen

  1. Nieuwschevron right
  2. Laatste dag in Wenen

Cornald Maas schuift deze week elke dag aan in de studio van Aan De Slag! in Wenen. Wat zijn de laatste Songfestival updates?

Dalende kijkcijfers

Nederland is een stuk minder enthousiast geworden over het Eurovisie Songfestival sinds Trijntje er uit ligt. De kijkcijfers daalde gisteren van 3,3 miljoen naar 964.000 kijkers. "De eerste helft van de show was ook wel echt heel erg saai gisteren", vertelt Cornald Maas in de studio. "San Marino was wel echt een dieptepunt van de avond, het hele nummer was vals." Alle 27 deelnemers voor de finale van zaterdag zijn bekend en ook de volgorde waarin zij mogen optreden. "Het is altijd maar de vraag hoe de volgorde bepaald wordt, er wordt wel vaker gesproken over corruptie." Wie gaat er winnen volgens Cornald Maas?

"Het wordt een lange zit"

"Er was gisteren minder spanning, je hebt niets meer om naartoe te leven. Nu wordt het een lange zit morgen", zegt Jan Smit, die nu voor het vijfde jaar het commentaar verzorgd voor het Eurovisie Songfestival. "De kwaliteit wordt ieder jaar hoger, het is geen rariteitenfestival meer." Of Jan zelf ooit mee zou doen met het Songfestival? Je hoort het hier.

Bekijk meer over het Eurovisie Songfestival:

Update donderdag 21 mei: De kermis gaat door

Update woensdag 20 mei: Nabeschouwing met Trijntje

Songfestival voor dummies

Steun van de zuiderburen: douze points van Belgie

Update dinsdag 19 mei: Jan Smit "Het wordt billen knijpen"

Update maandag 18 mei: Interview & Trijntje zingt live in de studio

VIDEO: Bart Arens tipt de concurrenten van Trijntje

Ster advertentie
Ster advertentie