Programma

Jan-Willem Start Op! blikt een jaar terug met Maarten van der Weijden

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op! blikt een jaar terug met Maarten van der Weijden

Precies één jaar geleden zwom Maarten van der Weijden zijn Elfstedenzwemtocht. Jan-Willem en Jeroen bellen hem op om terug te blikken.

Want ook Jan-Willem en Jeroen waren erbij. Zij deden verslag vanuit het kielzog. Het is een van de mooiste radioherinneringen voor beide radio-dj’s. Jan-Willem en Jeroen praten met Maarten over zijn mooiste herinnering en eventuele nieuwe plannen.

Plannen voor de toekomst

Het zwemmen heeft een tijdje stilgelegen, maar Maarten absoluut niet. "We zijn druk aan het kijken wat er met het geld gebeurt in onderzoekscentra. Het speelt nog steeds een hele grote rol. De drijfveer, dat ik ziek was op mijn negentiende en kankerpatiënten heb zien sterven, dat verdwijnt niet. Ik zal ze altijd willen blijven helpen." Het oorspronkelijke nieuwe plan was om in augustus een aangepaste Elfstedentocht zwemmen in teams met andere mensen, maar wat is nu het plan? "We weten het nog niet zo goed. Het zijn rare tijden, dus we wachten het nog even af. Als de tijden weer wat rustiger zijn, gaan we verder naar voren kijken", aldus Maarten.

Wat is de meest dierbare herinnering van Maarten aan de zwemtocht? Je hoort het hieronder:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur met Jan Willem Start Op! Op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie