Programma

NPO wijzigt namen zenders

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO wijzigt namen zenders

Vanaf 19 augustus wordt op radio, televisie en online

Televisie & radio-zenders veranderen namen

De namen van de televisienetten Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Zapp en Zappelin veranderen vanaf die datum in NPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO Zapp en NPO Zappelin. Dat geldt ook voor de radiozenders, die net als televisienetten de toevoeging NPO krijgen: NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6.

Uitzending gemist verhuisd naar npo.nl

Vorig jaar werden de gezamenlijke internetportal npo.nl en de NPO apps voor tablets, smartphones en smart-tv gelanceerd. De acht digitale themakanalen (zoals NPO Doc, NPO Politiek, NPO Nieuws) zijn eerder dit jaar gewijzigd van naam. Uitzending Gemist is per 1 juli verhuisd naar npo.nl en NPO Plus (het betaalde on-demand-platform van de publieke omroep binnen NLziet) is onlangs geïntroduceerd.

Duidelijk en herkenbaar gezicht

Volgens Shula Rijxman, bestuurder van de NPO, is dit een logische vervolgstap: “We geven de Nederlandse Publieke Omroep hiermee een duidelijk en herkenbaar gezicht dat je overal terug ziet. De waardering voor de publieke omroep is hoog en het bereik is groot. Er worden elk jaar opnieuw honderden mooie programma’s door de omroepen gemaakt. Het grootste risico is dat ons aanbod te versnipperd raakt. En in al dat mediageweld willen we goed te vinden zijn.”

Eenheid in verscheidenheid

De individuele omroepen blijven zichtbaar met hun eigen logo’s als afzenders van de programma’s. Het doorvoeren van het NPO-logo op radio en tv verbindt alle zenders en netten van de Nederlandse Publieke Omroep met elkaar. “De diversiteit aan veelkleurige programma’s die we als publieke omroepen maken, is het waard om gezien en beluisterd te worden. Door deze duidelijk herkenbaar te maken als programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep, wordt het voor de kijker en luisteraar overzichtelijker. We brengen als omroepen onze eigenheid in en met elkaar vormen we een sterk geheel: eenheid in verscheidenheid”, aldus EO-directeur Arjan Lock.

Ster advertentie
Ster advertentie