Programma

Henk Westbroek over sluiten rockcafé Stairway: 'Het is wel zat na 25 jaar'

  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Westbroek over sluiten rockcafé Stairway: 'Het is wel zat na 25 jaar'

Zanger Henk Westbroek richtte 25 jaar terug rockcafé Stairway (voorheen Stairway To Heaven) op. Na een kwart eeuw is het mooi geweest en sluit het café haar deuren.

Het is echter niet helemaal het einde van het café; Chrissie, de 31-jarige dochter van Henk, neemt het stokje van hem over. Gijs belt Henk Westbroek op en vraagt zich af: "Wordt er een traantje om gelaten?" Henk: "Helemaal niet. Het is wel zat na 25 jaar. Ik houd ermee op, ik heb mijn pensioen bereikt en mijn dochter gaat het overnemen. Toch ga je ook wel over de leuke en de minder leuke momenten terugdenken."

Nieuwe bestemming

Stairway was jarenlang hét café voor livemuziek in Utrecht. Grote artiesten als Alanis Morissette en Golden Earring betraden het podium en er werden populaire feesten gegeven. Chrissie heeft andere, nieuwe plannen met het pand, maar de basis zal nog altijd muziek blijven: "Het blijft heel muzikaal en gaan Nola heten, van New Orleans. Als de muziek ergens leeft, is het daar wel." aldus Henk. Na de sluiting gaat het café zes weken in de steigers.

Wat is de mooiste herinnering van Henk aan het café? Je hoort het hieronder.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie