Programma

Kiss viert jubileum

  1. Nieuwschevron right
  2. Kiss viert jubileum

De Amerikaanse rockband Kiss bestaat veertig jaar en dat wordt gevierd met een jubileumtournee. Donderdag deden de geschminkte heren Amsterdam aan.

Disco

Vooral in de VS genoot het kwartet bestaande uit Gene Simmons, Paul Stanley, Ace Frehley en Peter Criss immense populariteit in de jaren 70, met een platencontract bij discolabel Casablanca en monsterhits in de vorm van 'Rock And Roll All Nite', 'Beth', 'Sure Know Something' en natuurlijk 'I Was Made For Lovin' You'.

Doodgezwegen

De laatste twee genoemde hits staan al sinds jaar en dag in de Top 2000 van NPO Radio 2, al ontbreekt 'Sure Know Something' tijdens het concert in de Ziggo Dome. Ook zijn Frehley en Criss afwezig. De originele leadgitarist en drummer van Kiss worden doodgezwegen vanwege ruzie met Simmons en Stanley.

Bryan Adams

Frehley en Criss worden vervangen door, respectievelijk, Tommy Thayer en Eric Singer, die de make-up en outfits van hun illustere voorgangers dragen. Kiss laat in Amsterdam vooral zijn stevigere werk horen, waaronder 'Detroit Rock City', 'Psycho Circus' en het door Bryan Adams geschreven 'War Machine'.

Vuurwerk en vlammenwerpers

Zelfs wie niet onder de indruk is om de bekende muzikanten in hun glimmende outfits en zwart-witte make-up op te zien optreden, zal dit een spektaculaire show vinden. Vuurwerk, vlammenwerpers en een flitsende lichtshow: deze 'Creatures Of The Night' halen alles uit de kast om te imponeren.

Overdaad

De uitdrukking 'overdaad schaadt', is Kiss onbekend. Tientallen groene laserstralen flitsen door de Ziggo Dome wanneer Stanley en Thayer op een verhoogd podium staan te soleren en het drumstel van Singer heeft een lachwekkend groot aantal bekkens en toms. Gebruikt hij ze eigenlijk wel allemaal?

Nepbloed

Het wachten is op de creepy act waar bassist Gene Simmons bekend om staat: tijdens een monsterlijke bassolo kijkt hij als bezeten door een demoon de menigte in en terwijl hij zijn snaren aanslaat, gutst er nepbloed uit zijn mond. Daarna volgt het passende 'God Of Thunder', al oogt hij meer als een duivel.

Zwakste schakel

Helaas is Paul Stanley niet erg goed bij stem en de frontman van de hardrockband lijkt zichzelf continu te overschreeuwen. De Starchild is de zwakste schakel tijdens een amusante concertavond met een gezonde mix van horror en hardrock. Het publiek wordt tevreden naar huis gestuurd met 'I Was Made For Lovin' You'.

Fotograaf: Paul Barendregt

Luister hier ook het interview met fan Rutger de Groot die vooruit blikte op het Kiss-concert in Gijs 2.0

Ster advertentie
Ster advertentie