Programma
BNNVARA

Teun is glijbaantester in het Tikibad: 'Nog elke dag leuk'

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Teun is glijbaantester in het Tikibad: 'Nog elke dag leuk'

Bij het Tikibad in Wassenaar maken ze zich klaar voor het warme weer. Is het water wel nat genoeg? Gaat de stroomversnelling de goede kant op? En niet te vergeten: kun je veilig van de glijbanen sjezen?

Teun werkt bij het Tikibad in Duinrell en heeft misschien wel de gaafste baan van Nederland; hij moet namelijk dagelijks zo’n 20 waterglijbanen van het zwembad testen "voor de veiligheid".

Teuns test

Teuns werkdag begint met het meten van het water; is het veilig? Krijgt hij groen licht van zijn baas, dan mag hij glijden. "Ik zie het eigenlijk een beetje gewoon als wakker worden, want dat water is lekker koel en ik moet om 06:00 uur opstaan. Ik vind het eigenlijk nog elke dag leuk om van de glijbaan af te gaan."

In de glijbaan zelf ondervindt Teun nagenoeg nooit problemen, hooguit een versleten kitrandje. "Maar ik heb in het uitglijbad echt van alles gevonden: shirts, geld, zwembrillen, aanstekers, sigaretten zelfs… Ik zou daar niet mee gaan glijden, maar andere mensen blijkbaar wel."

Tips voor beginnende glijders

Na al die glijbanen heeft Teun nog wel een tip voor de beginnende glijders. "Het idee is dat je met zo min mogelijk punten op de glijbaan zit", legt hij uit. "Dus als je op je rug gaat, is het handig om je schouderbladen naar achteren te duwen en op je schouderbladen en je hielen naar beneden te gaan."

Glijbaantester Teun sjeest 's ochtends al van 20 banen af: "Zie het als wakker worden"

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur hoor je op NPO Radio 2 Jan-Willem Start Op.

Ster advertentie
Ster advertentie