Programma

Winnaars RadioRing Gala 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Winnaars RadioRing Gala 2018

Dit zijn de winnaars van de awards die donderdagavond werden uitgereikt tijdens het RadioRing Gala 2018!

Gouden RadioRing

Ekdom In De Ochtend (BNNVARA) heeft de Gouden RadioRing, de belangrijkste radioprijs van Nederland, in de wacht gesleept. Het ochtendprogramma dat elke werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2 te horen is, liet daarmee de concurrentie van Somertijd (Radio 10), Kaj (3FM) en Mattie Valks nieuwe ochtendshow (Q-music) achter zich. Ook De Staat van Stasse was in deze categorie genomineerd. Gefeliciteerd Gerard en co.!

Zilveren RadioSter Man

De Zilveren RadioSter Man gaat dit jaar naar onze eigen Gerard Ekdom! Hij nam het op tegen onze andere genomineerde top-dj Stefan Stasse en 3FM-dj Kaj van der Ree. Behalve zijn dagelijkse ochtendprogramma Ekdom In De Ochtend (BNNVARA) is Gerard ook iederen zaterdag- op zondagnacht te horen met Ekdoms Funky Weekendtrip, waarin hij je de lekkerste soul-, funk- en discoplaatjes laten horen van toen en nu.

Zilveren RadioSter Vrouw

Niemand minder dan onze eigen Annemieke Schollaardt neemt de Zilveren RadioSter Vrouw mee naar huis. Annemieke had in deze categorie concurrentie van 3FM-dj Eva Koreman en Q-music-jock Fien Vermeulen. Iedere vrijdag- tot en met zondagmiddag is Annemieke van 14.00 tot 16.00 uur te horen op NPO Radio 2 met Annemieke's A-Lijst (AVROTROS). Luisteraars bepalen samen met Annemieke wat er gedraaid wordt.

Marconi Award Beste Zender

Radio 10 heeft de award gewonnen voor Marconi Award Beste Zender. Andere genomineerde zenders in deze categorie waren SLAM! en NPO Radio 2. De award voor beste zender is geen publieksprijs, maar wordt uitgeloofd door een vakjury.

Marconi Award Aanstormend Talent

De vakjury van de Marconi Awards heeft Joost Swinkels van Q-music uitgeroepen tot aanstormend radiotalent. De vakjury voor de Marconi Awards bestaat uit Uunco Cerfontaine, Ronald Sebök, Astrid de Jong, Dave Minneboo, Arjan Penders, Niels Heithuis, Michiel Veenstra, Bart Arens, Dieuwertje Valentijn, Iwan Reuvekamp, Marlise Hamaker en Berber Coeur (juryvoorzitter).

Marconi Oeuvre Award

Radio- én onlineveteraan Adam Curry is onderscheiden met de Marconi Oeuvre Award. "Curry ontvangt de award niet alleen omdat hij met Curry & Van Inkel een legendarisch programma heeft neergezet, dat de inspiratie bleek voor vele navolgers, zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op onlinegebied hebben van hem met recht de grote voorganger van socialradio gemaakt", zo staat in het juryrapport.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie