Programma

'Pride and Joy' in de Top 2000

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Pride and Joy' in de Top 2000

'Pride and Joy' van Stevie Ray Vaughan komt in 2018 voor het eerst de Top 2000 binnen op plek 1169.

Stevie Ray Vaughan is al jaren bekend als één van de grootste bluesgitaristen van zijn tijd.

Double Trouble

Stevie Ray Vaughan begint al op jonge leeftijd met gitaar spelen, nadat zijn oudere broer Jimmy al eerder het instrument onder de knie heeft gekregen. Hij blijkt er een talent voor te hebben en al snel speelt hij in lokale bandjes. Begin jaren zeventig stopt Vaughan met studeren om zich volledig te focussen op zijn muzikale carrière. Hij speelt in bands als The Nightcrawlers, The Cobras en Triple Threat Revue (later Double Trouble). Een optreden tijdens Montreux Blues Festival opent deuren voor Vaughan. Zo mag hij meespelen op 'Let's Dance' van David Bowie en Jackson Browne biedt zijn opnamestudio aan voor het eerste album van Double Trouble. In 1983 ligt het eerste album van Vaughan samen met zijn tweekoppige begeleidingsband in de winkel: Texas Flood.

'Pride And Joy'

Op het album staat ook het nummer 'Pride And Joy'. Vaughan brengt het nummer al vaak ten gehore tijdens concerten voordat ze het opnemen in de studio. Het is in Nederland nooit een grote hit geworden, maar de laatste jaren begint het nummer toch aan populariteit te winnen en stond het in 2018 voor het eerst in de Top 2000.

Luister hieronder naar een akoestische versie die Stevie Ray speelde voor MTV Unplugged in 1988.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Helikoptercrash

Stevie Ray Vaughan is slechts 35 jaar oud geworden. Hij komt op 27 augustus 1990 om het leven door een helikoptercrash. Achteraf bleek dat deze helikopter eigenlijk voor Eric Clapton bedoeld was, maar dat hij te laat kwam en dat zijn plek over werd genomen door Stevie Ray.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie