Programma

Chinese restaurants steeds minder populair

  1. Nieuwschevron right
  2. Chinese restaurants steeds minder populair

Vooral in de steden gaat het erg hard vanwege de grote vraag naar gezonder eten en het grote aanbod aan andere buitenlandse keukens.

In 2014 waren er nog bijna 1900 Chinees-Indische restaurants. Dit jaar zijn dat er nog maar 1600. In de afgelopen tien jaar is het aantal restaurants zelfs met 22 procent afgenomen. Ruud belde tijdens De Wild in de Middag met Lennert Rietveld, eigenaar van een horeca-adviesbureau. Misschien dat hij de vinger op de zere plek kan leggen?

Andere Aziatische concepten

“Er is minder vraag. We eten allemaal stiekem nog wel eens Chinees, maar steeds minder vaak. We kennen de vaste gerechten allemaal, maar die zijn langzaamaan minder populair aan het worden. Je ziet ook dat andere Aziatische concepten juist steeds populairder worden”, aldus Rietveld.

Drive-in Chinees of quinoaloempia?

Toch zijn er volgens Ruud mogelijkheden voor ‘de Chinees’: 'Weet je wat ik persoonlijk mis? Dat je nergens een drive-in Chinees hebt'. Ook liggen er voor de restaurants volgens de horeca-adviseur nog mogelijkheden om gezonde opties aan te bieden. Eventueel een loempia met quinoa? Beluister het volledige gesprek tussen Ruud en Lennert Rietveld hieronder:

Steeds minder Chinese restaurants

De Wild in de Middag

Iedere maandag t/m vrijdag is Ruud tussen 16:00 en 18:00 uur te horen op NPO Radio 2 met De Wild in de Middag.

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie