Programma

Dochter Chris Cornell brengt door vader geproduceerde track uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Dochter Chris Cornell brengt door vader geproduceerde track uit

Toni Cornell heeft de track 'Far Away Places' uitgebracht. Vader Chris Cornell produceerde het nummer een paar maanden voor zijn dood.

Toni Cornell schreef het liedje op twaalfjarige leeftijd en nam het vervolgens samen met haar vader op. De opnames vonden plaats in Chris' thuisstudio in Miami, drie maanden voor de tragische dood van de 52-jarige rockzanger.

Soundtrack

De inmiddels vijftienjarige Toni Cornell heeft met het nummer gelijk een officiële soundtrack te pakken. 'Far Away Places' wordt namelijk gebruikt in de gelijknamige korte film, die werd geschreven en geregiseerd door de 18-jarige filmmaker Tatiana Shanks. De film is op dit moment te zien op verschillende filmfestivals.

De verkoop- en streamingopbrengsten van de track worden gedoneerd aan de New York Society for the Prevention of Cruelty to Children. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van kinderen en hun rechten.

Beluister 'Far Away Places' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het succes van Chris Cornell

Midden jaren '80 richt Chris Cornell de band Soundgarden op, de eerste grungeband die een platencontract tekent bij een grote platenmaatschappij. Tussen 1988 en 1996 brengt Soundgarden vijf albums uit, waarvan Superunknown uit 1994 de meest succesvolle is. Later heeft Cornell ook nog succes met de formatie Audioslave.

Denk jij aan zelfmoord en heb je hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) of kijk op 113.nl.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie