Programma

Eerste namen North Sea Jazz bekendgemaakt

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste namen North Sea Jazz bekendgemaakt

Young Gun Silver Fox staat deze zomer op North Sea Jazz. Dat heeft zanger Andy Platts vanmorgen bekendgemaakt in Jan-Willem Start Op.

Het muzikale project van de Britse Andy Platts en Amerikaanse producer Shawn Lee zal het podium in Ahoy op zondag 14 juli bestijgen. Voor Platts kan die dag niet snel genoeg komen: "We zijn zo, zo, zo ontzettend enthousiast."

Speciale show

De band trad al vaker op in Nederland, maar een show van deze omvang gaven ze hier nog nooit: "Het is volgens mij het grootste indoor-festival in de wereld." Dat is dus ook niet iets wat je als band zomaar doet, weet Platts: "We oefenen en trainen veel, want we willen zo sexy mogelijk zijn tijdens het optreden." Los van de looks kunnen festivalgangers volgens de zanger een bijzondere show verwachten: "We gaan er tijd in steken om met iets speciaals komen op het festival. Het gaat te gek worden."

Update: Bart Arens maakt meer namen bekend

Bart mocht in Aan De Slag nog een flinke rij namen aankondigen. Onder meer Rag’n’Bone Man, Toto, Janelle Monáe, Ms. Lauryn Hill, Burt Bacharach, Diana Krall, Jamie Cullum, Joe Jackson, Jonathan Jeremiah en Marc Broussard komen deze zomer naar Rotterdam.

North Sea Jazz festival vindt dit jaar plaats van 12 t/m 14 juli.

Beluister het hele gesprek met Andy Platts:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: persfoto

Ster advertentie
Ster advertentie