Programma

Deze artiesten gaan weer touren!

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze artiesten gaan weer touren!

We mogen weer naar concerten en festivals! We zetten de shows en tournees op een rijtje van de artiesten die je vaak hoort op NPO Radio 2.

Suzan & Freek

4 juli 2021 t/m 4 januari 2022

Suzan & Freek zijn lekker op dreef en ook hun agenda is voor de rest van het jaar gevuld. Zo zijn ze te zien op het Zomerfestival in Den Bosch en in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Na een reeks festivals als Paaspop, Tuckerville, Central Park en Gelderpop onderneemt het duo dit najaar een clubtour die op 9 november start in de Effenaar in Eindhoven en op 4 januari eindigt in Paradiso te Amsterdam.

Bökkers

1 oktober t/m 30 december 2021

Met het ontroerende Iederene Hef Een Reden uit 2016 staat Bökkers rotsvast in de NPO Radio 2 Top 2000. De onlangs uitgebrachte single Noabers is voor Hendrik-Jan Bökkers en zijn maten een goede reden om de Nederlandse podia weer eens af te gaan. De tournee van Bökkers start op 1 oktober in het Dru-Industriepark in Ulft en eindigt op 30 december in de Hengelose Metropool. De meeste optredens zijn in het oosten van het land, al is de band ook te zien in Amersfoort en Utrecht.

Blanks

7 t/m 14 oktober 2021

Het gaat de Groningse singer-songwriter Blanks voor de wind, want niet alleen is hij veelvuldig op de radio te horen geweest de afgelopen twee jaar, hij staat ook nog eens aan de vooravond van een Europese tournee. Voor het zover is, kunnen we hem nog lekker in ons eigen landje aan het werk zien, namelijk op 7 oktober in Nijmegen, op 10 oktober in Haarlem en op 14 oktober in Den Haag.

Spinvis

3 november 2021 t/m 3 februari 2022

Dit najaar gaat Spinvis maar liefst vijf maanden op tournee door Nederland en België. Hij start zijn uitgebreide tour op 19 september in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen en gaat vervolgens nog naar Groningen, Venlo, Enschede, Uden, Alkmaar, Dordrecht, Arnhem, Gouda, Nijmegen, Maastricht, Den Haag, Rotterdam, Amersfoort, Amsterdam, Leiden, Hilversum, Zwolle, Eindhoven, Haarlem, Utrecht, Breda, Deventer en Bergen op Zoom.

Son Mieux

2 t/m 29 december 2021

Ze zijn graag geziene gasten bij NPO Radio 2, de muzikanten van Son Mieux. Deze zomer is de getalenteerde Nederlandse band al op enkele festivals te zien, waaronder Nirwana Tuinfeest en Dauwpop, en in de decembermaand treedt Son Mieux achtereenvolgens op in de bekende popzalen in Utrecht, Groningen, Dordrecht, Zwolle, Tilburg, Haarlem, Nijmegen en Den Haag.

Kaleo

21 januari 2022

Het is alweer even geleden dat Kaleo op de Nederlandse podia te vinden was, maar op 21 januari is de groep te zien in AFAS Live in Amsterdam. Met de single Hey Gringo versierde Kaleo onlangs nog de NPO Radio 2 TopSong, dus tegen de tijd dat de IJslandse rockband weer Nederland aandoet, kunnen alle bezoekers het liedje uit volle borst meezingen.

Rag’n’Bone Man

3 april 2022

Het nieuwe album van Rag’n’Bone Man heet Life By Misadventure en daar hoort natuurlijk ook een tournee bij langs de Europese concertzalen. De soul- en blueszanger uit de Britse strandplaats Brighton is deze zomer op Lowlands te zien. Zijn eerste eigen show op Nederlandse bodem is op 3 april 2022 in AFAS Live te Amsterdam.

Elton John

9 juni 2022

De Britse zanger gaat opnieuw op afscheidstournee. Mocht je hem twee jaar geleden gemist hebben, dan krijg je nu nogmaals de kans om het popicoon live aan het werk te zien en wel op 9 juni 2022 in het Gelredome in Arnhem. Nog even geduld dus. Overigens is de kans klein dat hij Nikita gaat zingen, maar een groot deel van zijn dertien Top 2000-noteringen komt vast aan bod.

Iggy Pop

22 juni 2022

Heb je nog een beetje lust for life? The Godfather Of Punk in elk geval wel, want Iggy Pop is volgende zomer te zien in TivoliVredenburg in Utrecht. De zanger van popclassics als Candy en Lust For Life, die bovendien veelvuldig samenwerkte met David Bowie, wordt komend jaar alweer 75.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie