Programma

Jackpot van 1,5 miljard

  1. Nieuwschevron right
  2. Jackpot van 1,5 miljard

De loterij winnen, daar dromen we allemaal wel eens van. In Amerika is de jackpot van 1,5 miljard dollar gevallen. Er zijn zeker drie gelukkige winnaars. Maar wat kun je precies doen met zo'n groot bedrag?

Ronaldo en Messi

Onno den Hollander van tijdschrift Quote zocht het uit. Met 1,5 miljard dollar is genoeg te doen vertelde hij in Gijs 2.0: "Je kunt er 31.258 exemplaren van de Volkswagen Golf kopen. Als je die allemaal achter elkaar zet, dan heb je een file van Nijmegen tot aan Amsterdam." Ben je een echte voetbalfan dan maak je ook een goede kans op de transfermarkt. "Je kan het elftal van Manchester United kopen en die van Bayern München. Je maakt ook een goede kans op de markt als je Christiano Ronaldo of Lionell Messi wil hebben." Ben je niet zo van het voetbal? Dan koop je toch gewoon 17 Joint Strike Fighters.

Wereldwijde kans

Iedereen wilde de jackpot winnen en daarom waren de verkoopsites van de loten wereldwijd geblokkeerd. Wat als jij al dat geld wint, hoeveel euro's krijg je dan daadwerkelijk op je bankrekening? "Als je het in één keer laat overmaken, dan houd je 860 miljoen euro over. Je kan er ook kiezen om het in een termijn van 30 jaar uit te laten betalen. Dan krijg je in totaal één miljard euro op je bankrekening gestort."

De rijkste

Stel, je hebt dat miljard op je rekening staan, ben je dan de rijkste van Nederland? Nee nog lang niet."Je komt op de 16e plek van de rijkste Nederlanders te staan. Dan zit je Joop van den Ende op de hielen, maar je hebt nog niet eens de helft van John de Mol."

Wil je weten wat je nog meer met 1 miljard kunt doen? Luister hier het fragment terug:

Gijs 2.0.

iedere werkdag: 12.00 - 14.00 uur

DJ: Gijs Staverman

Ster advertentie
Ster advertentie