Programma

NPO Radio 2 presenteert... Golden Earring en de jaren 90

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 presenteert... Golden Earring en de jaren 90

Na een zomerbreak duikt de NTR op themakanaal NPO 2 Extra weer in de schatkist die vijftig jaar popmuziek heet.

Golden Earring en meer

Aan de hand van de actualiteit presenteert onze eigen Leo Blokhuis in nieuwe afleveringen van NPO Radio 2 Presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze week heeft hij onder meer aandacht voor één van de grootste bands uit de Nederlandse popgeschiedenis: Golden Earring.

Blik op de jaren 90

Onlangs verscheen een box van de Golden Earring met al hun liveplaten. Leo Blokhuis laat daarom een paar vintage liveclips uit verschillende decennia zien van Barry, Rinus, George en Cesar.

De rest van deze aflevering staat in het teken van de jaren negentig, want een paar helden van toen zijn momenteel terug van weggeweest. Zo brengt de Britse groep Suede deze week het nieuwe album The Blue Hour uit en komt de Amerikaanse muzikant G. Love in oktober voor vier optredens naar Nederland. Ook is er aandacht voor de Amerikaanse band Garbage, zij spelen deze week Version 2.0 integraal in Utrecht. Leo dook de archieven van de publieke omroep in en vond onder meer de legendarische (en enige) Pinkpop show van G. Love en Special Sauce in 1995 en van Garbage op Pinkpop 1998.

Wat: NPO Radio 2 presenteert… Golden Earring en jaren 90
Waar: NPO 2 Extra (voorheen NPO Cultura)
​Wanneer: Vrijdag 21 september om 22.55 uur

BLOKHUIS

Je hoort Leo Blokhuis elke zondagavond van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie