Programma

De nieuwe Mumford & Sons

 1. Nieuwschevron right
 2. De nieuwe Mumford & Sons

Op 4 mei verschijnt Wilder Mind; het derde album van Mumford & Sons. Wij blikken vast vooruit, wat is er al bekend?

Weg met de banjo

Het is bijna zover! Op 4 mei ligt Wilder Mind van Mumford & Sons in de winkel. Als we de band mogen geloven is deze derde plaat een totaal andere dan de twee die hiervoor zijn verschenen. De mannen zijn een nieuwe weg ingeslagen, zonder hun herkenbare banjo en met meer elektronische invloeden.

Nummers

In volgorde van de tracklist zijn dit de titels van de twaalf tracks op Wilder Mind:

 1. 'Tompkins Square Park'
 2. 'Believe'
 3. 'The Wolf'
 4. 'Wilder Mind'
 5. 'Just Smoke'
 6. 'Monster'
 7. 'Snake Eyes'
 8. 'Broad-Shouldered Beasts'
 9. 'Cold Arms'
 10. 'Ditmas'
 11. 'Only Love'
 12. 'Hot Gates'

Weken voor het verschijnen van de nieuwe plaat zijn er al drie nummers uitgebracht: 'Believe', 'The Wolf' en 'Snake Eyes'. Beluister ze hierboven!

Telefoon verboden

Wie naar de albumpresentatie gaat van Wilder Mind moet wel even opletten dat hij zijn mobiele telefoon niet meeneemt de zaal in. Mumford & Sons wil namelijk niet dat de nummers online komen te staan voordat de plaat is uitgebracht. Tijdens andere concerten van de mannen mag wel gewoon gefilmd worden.

Optreden in Nederland

Goed nieuws voor degenen die niet kunnen wachten om Mumford & Sons 'nieuwe stijl' live mee te maken: de band komt naar Nederland! Op zaterdag 4 juli geven de Britten een concert in het Goffertpark in Nijmegen. Er zijn nog tickets verkrijgbaar.

Spijt van naam 'Mumford & Sons'

Al jaren kent de wereld de band onder de naam Mumford & Sons, maar als Marcus Mumford dit kon terugdraaien had hij dat gedaan. "Ik heb zeker weten spijt van deze bandnaam. Als ik had geweten dat het op deze manier was gegaan had ik de band alles willen noemen behalve mijn achternaam" zo vertelt de frontman tegenover het Britse NME Magazine. "We hebben er over nagedacht om het te veranderen, maar daar is het nu toch echt te laat voor."

Hiphop?

Niet alleen de band is snuffelt aan andere genres. Frontman Marcus is bezig met een hiphop-project. Samen met de producer van Kanye West en Jay-Z is de zanger zijn liefde voor hiphop aan het verkennen. Of er ook echt nummers, of zelfs albums, gaan volgen is niet bekend.

Top 2000

In 2014 vond je Mumford & Sons maar liefst vijf keer terug in de Top 2000. Het nummer 'The Cave' stond het hoogst genoteerd op nummer 200. Als dit nieuwe album net zo goed scoort als de voorgaande zie je de mannen ongetwijfeld terug in de lijst van 2015!

Benieuwd naar wat Marcus Mumford en consorten zelf te zeggen hebben over Wilder Mind? Luister naar dit interview.

Ster advertentie
Ster advertentie