Programma

Ringo Starr viert 80ste verjaardag met virtueel liefdadigheidsconcert

  1. Nieuwschevron right
  2. Ringo Starr viert 80ste verjaardag met virtueel liefdadigheidsconcert

Ringo Starr viert op 7 juli zijn 80ste verjaardag met een virtueel liefdadigheidsconcert op YouTube. De oud-Beatle krijgt hierbij hulp van onder meer Paul McCartney, Gary Clark Jr., Sheila E. en Elvis Costello.

De Big Birthday Show, die in Nederland op 8 juli om 02:00 uur 's nachts te zien is, zal grotendeels bestaan uit thuisconcerten en niet eerder vertoonde concertbeelden.

Muziek en gesprekken

"Ik hou van verjaardagen", zegt Starr tegen muziekmagazine Rolling Stone over het evenement. "Dit jaar wordt het alleen een beetje anders. Er is geen groot samenzijn. Er is geen brunch voor honderd man. Maar we maken een show met een uur aan muziek en gesprekken. Het is alsnog best een grote verjaardag."

De drummer, die een legendarische status verwierf door zijn jaren met The Beatles, zal ook een nieuwe versie primeuren van zijn nummer 'Give More Love' uit 2017. De track, afkomstig van het gelijknamige album, is opnieuw opgenomen en bevat nu gastbijdrages van onder meer Jackson Browne, Jeff Bridges, Elvis Costello en Willie Nelson. Daarnaast zullen er op Starrs YouTube-kanaal verschillende tribute-optredens verschijnen.

De opbrengsten van het liefdadigheidsconcert gaan naar Black Lives Matter Global Network, The David Lynch Foundation, MusiCares en WaterAid.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie