Programma

Anderson .Paak zou het wel eens kunnen zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Anderson .Paak zou het wel eens kunnen zijn

Dé sensatie van North Sea Jazz 2016? Dat zou heel goed kunnen!

De artiest:

Anderson .Paak

Het tijdstip:

Zaterdag 9 juli 21:15 @ Maas

Bekend van:

Anderson .Paak is een van de vaandeldragers van het muzikale jaar 2016. Dit dankzij Malibu, de in januari verschenen 2e plaat van Anderson .Paak. De met lovende recensies ontvangen cd bevat de catchy tracks 'Come Down' en 'Am I Wrong'.

De sfeer is:

Heerlijk! Is men aanvankelijk wat nerveus vanwege geruchten over een schorre Anderson, het stemgeluid is gelukkig des .Paaks. Vanaf minuut 1 is het AAN op het diepe Maas podium met rechts een drumstel, links en achter de band en recht vooraan een kleine flight case.

Meer dan dat is niet nodig wanneer .Paak met brede glimlach op de case stapt, en het feest begint. Ook neemt hij regelmatig plaats achter het drumstel en zingt moeiteloos door, hetgeen de NSJ bezoeker nog meer imponeert.

Het beste moment:

Midden in de show stapt Anderson op z'n metalen zeepkist en spreekt de menigte toe "It's my turn", roept hij naar zijn bandlid, die grappend het pianointro van 'A Thousand Miles' pingelt... Hij geeft een quasi gevoelig verhaal om vervolgens de tent af te breken met 'Come Down'. De oprechte emotie vind je sowieso op de cd.

Het citaat:

Quote

Y'all hearing some great music tonight?

Anderson .Paak

Hét nummer:

Dat is verdraaid moeilijk kiezen, en waarom zouden we? Van begin tot eind zijn de tracks van Malibu een schot in de roos. Van het zwoele 'Room In Here' & 'Heart Don't Stand A Chance' tot singles 'Am I Wrong' en 'Come Down', het maakt de uitzinnige zaal eigenlijk niets uit.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

Met de charme van Ray Charles en de moves van James Brown pakt het losse jonge talent tijdens zijn kortere show het publiek keer op keer in.

Anderson .Paaks naam wordt na afloop in alle gangen, hokjes en tenten gefluisterd: dit zou best wel eens de sensatie van North Sea Jazz kunnen zijn.

Anderson is aan

Vanaf minuut 1 is het AAN op het diepe Maas podium met rechts een drumstel, links en achter de band en recht vooraan een kleine flight case. Lees hier het hele concertverslag van Anderson .Paak. En kijk hier het interview met Anderson .Paak.

Foto's: Ben Houdijk

Kijk en lees hier meer over North Sea Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie