Programma

Jan-Willem en Jeroen zwemmen voor Maarten van der Weijden

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem en Jeroen zwemmen voor Maarten van der Weijden

Naast Jan-Willem zwemt ook Jeroen mee met de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden in augustus. Dat beloofde hij vanochtend aan Jan-Willem.

Jan-Willem zwemt namelijk voor de tweede keer mee. Vorig jaar zwom hij 'maar' 500 meter. Dit jaar wil hij dat overtreffen met een afstand van twee kilometer. Hij is alvast begonnen met de voorbereiding: "Ik wil het wel een beetje mooi doen en niet met de schoolslag. Dus ik probeer de borstcrawl onder de knie te krijgen. Ik zit in de klas met allemaal net zulke kneuzen als ik, dus dat is fijn." overleven", grapt hij.

Maar gaat het hem een beetje goed af? "Vooral dat ademhalen, als je onder het water ligt, je moet het effe te pakken krijgen. Het moeilijkste vind ik nog wel het niet in paniek raken, om de rust te bewaren." Dé gouden tip heeft Jan-Willem dan ook nog niet.

'Ik beheers de borstcrawl'

Jeroen bekent daarop dat hij de borstcrawl allang al beheerst, omdat hij daar vroeger zwemles in heeft gehad. Tijd voor hem om ook op de blaren te zitten! Want, "waarom ga jij de uitdaging niet aan?", vraagt Jan-Willem. Maar Jeroen is de moeilijkste niet...

Nouja! Jeroen gaat ook mee zwemmen met Maarten van der Weijden

Bellen met Maarten tijdens Top 2000 Stemweek

Jan-Willem zwom vorig jaar ook mee met Maarten van der Weijden, maar tijdens de Top 2000 Stemweek heeft hij opnieuw besloten in het diepe te duiken. Tijdens zijn belletje met Maarten wordt hij opnieuw overgehaald. Kijk en luister hieronder het gesprek terug.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag met Jan-Willem Start Op! tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie