Programma

Waar omhelzen popmuziek en geloof elkaar?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar omhelzen popmuziek en geloof elkaar?

In voorlopig alweer de laatste aflevering van de podcast Rock My Soul bespreekt Rogier Pelgrim mooie voorbeelden van de momenten waarop popmuziek en geloof elkaar tegenkomen.

Hij spreekt onder meer met Michelle David die met heel uitgesproken religieuze muziek op Pinkpop, Lowlands and North Sea Jazz speelt. Ook praat Rogier met Corjan Matsinger, die het boek Heilige Herrie schreef en beweert dat God nooit ver weg is in de popmuziek.

Gevaar in popmuziek

Toch zijn er vandaag de dag nog steeds gelovigen die in popmuziek gevaren zien. Rogier gaat daarom ook in gesprek met Niels Verdouw van Stichting Naar House. Zij evangeliseren op dance-events. Rogier en hij zitten niet helemaal op één lijn...

Aflevering 7 - Geloof en popmuziek omhelzen elkaar - Rock My Soul

Rock My Soul

In de podcast Rock My Soul onderzoekt Rogier Pelgrim de haat-liefdeverhouding tussen geloof en popmuziek. In christelijke kringen werd Rock & Roll nogal eens met de duivel geassocieerd. Hoe komt dat toch? Tegelijkertijd zijn er eigenlijk best veel hits die over God gaan? Hoe zit dat dan?

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie