Programma

Na 40 jaar maakt de Walkman een comeback

  1. Nieuwschevron right
  2. Na 40 jaar maakt de Walkman een comeback

Precies 40 jaar geleden werd de walkman geïntroduceerd. Speciaal voor deze mijlpaal maakt het oude beestje een comeback.

In 1979 werd de eerste Walkman uitgebracht door het Japanse elektronicabedrijf Sony. Met de draagbare muziekspeler was het voor het eerst mogelijk om op elk moment van de dag cassettebandjes af te spelen. Het werd dan ook een groot succes onder jongeren. Wouter belde in Wout2day met Bram van Dijk, die hem alles vertelde over de nieuwe Walkman!

Ietsje anders

Met de komst van Mp3-spelers en later telefoons werd het nut van een Walkman steeds minder groot. Langzamerhand verdwenen ze uit het straatbeeld. Speciaal voor het jubileum komen ze terug op de markt, maar wel ietsje anders.

Er mist bijvoorbeeld een cassettespeler in en alle muziek wordt digitaal afgespeeld. "Het is eigenlijk een soort Mp3-speler met touchscreen. Er zit zelfs Android op", vertelt Bram van Dijk. De nieuwe Walkman lijkt qua uiterlijk wel heel erg op de oude, dus laat die nostalgische gevoelens maar komen!

De terugkeer van de Walkman past goed bij de toename in populairiteit van spullen van 'vroeger'. Begin deze maand werd bekend dat de verkoop van vinyl flink toeneemt.

Benieuwd wat Bram nog meer over de Walkman heeft te vertellen? Luister het hele fragment hieronder terug.

De Walkman is terug!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WOUT2DAY

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie