Programma

'Come On Eileen' gaat over iets anders dan je denkt

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Come On Eileen' gaat over iets anders dan je denkt

Dexys Midnight Runners combineren Keltische folk, new wave, soul en pop. Dat creëert uiteindelijk het nummer 'Come On Eileen.' Een nummer om taboes te doorbreken.

Katholiek

Zoals vaker bij nummers draait het vaak om seks en liefde. Zo ook bij 'Come On Eileen'. Kevin Rowland wordt katholiek opgevoed en merkt op jonge leeftijd al dat seks een groot taboe is in de kerk. Zijn fascinatie voor het onderwerp komt naar voren in de tekst. Met het nummer wil de band protesteren tegen de taboe die heerst.

Quote

You in that dress, my thoughts, I confess. Verge on Dirty.

Come On Eileen

Personage

Hoewel Eileen een echt persoon is, waar Kevin als jonge jongen een relatie mee heeft, gaat het nummer niet over haar. Hij heeft de naam alleen gebruikt om een personage te creëeren waarmee hij het taboe kan doorbreken.

Gestolen succes

Het nummer is een groot succes voor Dexys Midnight Runners, maar de sfeer van zowel het nummer als het album Too-Rye-Ay is 'gestolen'. Kevin Archer, de oude gitarist van de band, heeft de band al een tijdje verlaten. Hij leent wel een tape met muziek uit aan Kevin Rowland. Als Rowland de tape luistert is hij heel enthousiast over de stijl en neemt deze gewoon over. Pas jaren later durft hij het toe te geven

Luister het nummer 'Come On Eileen' hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie