Programma

Luister: Timur in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Luister: Timur in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis

Timur is tijdens de NPO Radio 2 Collecteweek in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (AVL), het in kankeronderzoek en -behandeling gespecialiseerde ziekenhuis in Amsterdam. Hij ging bij de patiënten langs voor een gesprek en natuurlijk mochten ze een nummer aanvragen.

Anne

Anne spreekt Timur op het moment dat ze de eerste keer chemokuur krijgt van een zwaar en lang traject. "Je treft hier een maagdelijke kankerpatiënt aan", zo zegt ze zelf. Anne is daar bang voor en wil Gerry Rafferty horen met 'The Ark', want dat helpt haar tegen de angst.

Beluister hier het hele gesprek van Timur met Anne:


Marian

Marian ondergaat chemo tegen borstkanker in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. Zij is daar met vriendin Annemarie, aan wie ze onwijs veel steunt heeft in deze periode. "Zoveel hulp en lieve mensen om me heen. Ik ben heel trots op haar." Waarop vriendin Annemarie weer benoemt hoe trots zij op Marian is.

Beluister hier het hele gesprek van Timur met Marian:

Peter

Peter ligt elke maand in het AVL aan een immunoinfuus tegen huidkanker. Hij is een typische Rotterdammer: doorwerken en lachen! "Voor m'n gevoel ben ik helemaal gezond, maar dat is natuurlijk niet zo. We weten het, dus moeten we hier iedere drie weken naartoe. Niks doen is geen optie", zo vertelt 'ie.

Beluister hier het hele gesprek van Timur met Peter:

Timur spreekt Peter in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis

Chantal

Chantal heeft vijf jaar geleden borstkanker gehad, maar kwam er tijdens controle achter dat de kanker terug was: uitgezaaid in haar hele lichaam. Ze blijkt heel goed te reageren op de behandeling. De tumor in haar hoofd is al voor de helft geslonken. Vandaag ligt Chantal zes uur in het AVL voor de behandeling. Volledig opgemaakt en hoge hakken, want "dan voel je je beter", zo legt ze uit.

Luister het volledige gesprek dat Timur met haar had:

Timur spreekt Chantal in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis

NPO Radio 2 Collecteweek

Van 3 tot en met 7 september kwam NPO Radio 2 tijdens de NPO Radio 2 Collecteweek in actie ten behoeve van KWF. Zo maakte Rob Stenders vijf dagen lang non-stop radio vanuit zijn eigen zolderkamer (inclusief bezoek van bekende vrienden), reden Wouter & Frank het hele land door om aan te bellen bij vijfduizend deuren, ging Timur in gesprek met patiënten in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis en organiseerde Bart “het grootste concert in een ziekenhuiskamer ooit” voor Minouche met ‘Fix You’ van Coldplay door hemzelf, de 3Js, Krystl en een hoop luisteraars.


Ster advertentie
Ster advertentie