Programma

Blokhuis over 'The King'

  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis over 'The King'

Pen en papier bij de hand...? Hier volgt weer een leerzaam college van pop professor Leo Blokhuis. Hij doceert over 'The King' Elvis Presley.

'The King of Rock and Roll' zou op 8 januari 80 jaar zijn geworden. Leo Blokhuis vertelt over een van de interessante periodes uit zijn leven; zijn comebackperiode in de late jaren 60...

'In The Ghetto'

In 1969 nam Elvis Presley het nummer 'In The Ghetto' op voor zijn album From Elvis in Memphis. Het werd een hit! Mac Davis is de schrijver van de prachtige ballade. Davis schreef het nummer in eerste instantie voor Sammy David Jr. Echter greep Elvis zijn kans! Pas een jaar later, in 1970 kwam Sammy met zijn versie.

Mac Davis

Songwriter Mac Davis is de man achter de bekende nummers. Hij schreef naast 'In The Ghetto', 'Memories' ook 'A Little Less Conversation' voor Elvis. Davis is nog steeds actief als songwriter. Wist je dat hij een nummer heeft opgenomen met Avicii? Luister hier

'A Little Less Conversation'

Presley zong 'A Little Less Conversation' in de film Live a Little, Love a Little. Davis zong zelf ook het nummer in de studio. De Nederlandse artiest Tom Holkenborg, oftewel Junkie XL wist in 2001 zijn eigen versie te maken van het nummer.

Luister naar het muziekcollege over Elvis Presley door Leo Blokhuis

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie