Programma

Dotan denkt na over Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan denkt na over Songfestival

De naam Dotan gonst al langer rond wat betreft een deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar wil hij zelf eigenlijk wel meedoen?

Amerikaanse tournee

Gerard Ekdom belt met de singer-songwriter, die momenteel een tournee door de VS onderneemt als voorprogramma van Ben Folds Five. Dotan is favoriet om Nederland volgend jaar af te vaardigen naar Songfestival, maar ziet hij dat wel zitten? "Ik zal eerlijk zijn, en dat is niet om er van af te komen, maar ik heb er nog helemaal niet over nagedacht", lacht Dotan.

Opgeslokt

"Ik ben hier zo bezig geweest, opgeslokt door dat hele Amerika-verhaal, ik heb niet eens gekeken. Ik heb alleen Douwe teruggekeken, die het fantastisch deed." De zanger zegt trots te zijn op de prestatie die Douwe Bob in Stockholm heeft neergezet met 'Slow Down'. "Ga er maar aanstaan om zo te zingen, terwijl er zoveel mensen naar je kijken", aldus Dotan.

Terughoudendheid

Er heerst nog enige terughoudendheid bij Dotan om zelf af te reizen naar het Songfestival, dat in 2017 in Oekraïne gehouden wordt. "Als ik zie wat er allemaal langskomt, denk ik, je moet er ook maar tussenstaan", grapt hij, doelend op de wisselende kwaliteit van de deelnemers. "Ik ga er zeker over nadenken. Het is niet dat ik meteen 'nee' zeg."

Nieuw album

Dotan bekent dat hij de afgelopen twee jaar ook al gevraagd is om namens Nederland mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. "Toen paste het absoluut niet in de planning, maar als ik zie wat Douwe daar heeft neergezet, dan zie je dat je met opgeheven hoofd daar kunt weggaan." Deze zomer gaat Dotan de studio in om een nieuw album op te nemen, de eerste single verschijnt na de zomer.

Foto: Ben Houdijk

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie