Programma

Jamiroquai danst rugklachten weg op North Sea Jazz

  1. Nieuwschevron right
  2. Jamiroquai danst rugklachten weg op North Sea Jazz

De derde en laatste dag van North Sea Jazz kan natuurlijk niet anders dan feestelijk eindigen. Laat dat maar aan Jamiroquai over!

Van Morrison

Wanneer Van Morrison zijn concert op North Sea Jazz begint met vaste opener 'Too Late', lijkt het een reguliere show van de Noord-Ierse zanger te worden. Niets is minder waar, want een paar nummers later vergezelt Candy Dulfer hem op 'Moon Dance' en daarna komt ook collega saxofonist Maceo Parker, bekend uit de band van Prince, het podium op. De twee gastmuzikanten blijven de rest van het optreden mee toeteren met Van The Man, die meer dan ooit in zijn nopjes lijkt. En dat zegt wat.

Erykah Badu

Ze is de ongekroonde koningin van de neo-soul, zangeres en stijlicoon Erykah Badu. Twintig jaar na haar debuutalbum Baduizm siert ze, wederom, het affiche van North Sea Jazz. Badu is gehuld is een prachtige kleurrijke jurk, met patronen van vlaggen en een foto van Bob Marley, terwijl bovenop haar hoofd een grote hoed prijkt. De uiterst gelikte en visueel aantrekkelijke show biedt een dwarsdoorsnede van haar oeuvre, al ligt het zwaartepunt nog altijd bij haar twintig jaar oude hit 'Tyrone', die ze lang oprekt - tot groot vermaak van het publiek.

Jamiroquai

Het was jarenlang stil rondom de Britse funkband Jamiroquai, dus de fans waren verheugd toen de groep rondom de immer flexibele frontman Jay Kay begin dit jaar weer teken van leven vertoonde. De zanger wordt helaas geteisterd door pijn in zijn rug, al houdt hij zich geen moment in met zijn danspasjes, zelfs als ze wat houterig zijn. De grote blikvanger is de bewegende, lichtgevende hoofdtooi van Jay Kay, terwijl hij non-stop discostampers als 'Canned Heat' en 'Cosmic Girl' op het publiek afvuurt. Een geslaagd slotfeest van North Sea Jazz.

Fotografen: Bullet-Ray & Hans-Peter van Velthoven

Ster advertentie
Ster advertentie