Programma

Matthijs van Nieuwkerk van start met boekenprogramma

  1. Nieuwschevron right
  2. Matthijs van Nieuwkerk van start met boekenprogramma

Na een paar maanden afwezigheid is Matthijs van Nieuwkerk vanavond weer terug op televisie met het nieuwe vierdelige boekenprogramma Moby Dick. Jan-Willem en Jeroen belden met de presentator.

Boeken niet voor de elite

Waarom zouden mensen op televisie naar een boekenprogramma moeten kijken, vraagt Jeroen zich af. "Dat weet ik eigenlijk ook niet," zegt Matthijs. "Ik heb gewoon iets gemaakt waarvan ik dacht: 'daar zou ik zelf graag naar willen kijken'. Ik heb het idee geopperd en ik mocht het meteen maken." Helemaal nieuw is het niet, vertelt de presentator. "Bij De Wereld Draait Door doen we ook regelmatig iets met boeken. Het is niet zo dat boeken alleen maar voor de elite zijn."

Matthijs heeft geen idee

Het gaat vanavond niet alleen maar over taaie literatuur, vertelt Van Nieuwkerk. "Het gaat ook over stripboeken en non-fictie." Bovendien is het volgens de presentator ook een manier om gasten eens op een iets andere manier te leren kennen. Maar hoe laat moeten we eigenlijk klaar gaan zitten, wil Jan-Willem weten. "Ik heb geen idee, jongens. Ik dacht rond een uur of kwart over tien? Half elf? Rond die tijd?" Gelukkig heeft Jeroen de tv-gids bij de hand: "Kwart over tien, Matthijs!"

Beluister het hele gesprek hier:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem en Jeroen elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur met Jan-Willem Start Op op NPO Radio!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie