Programma

Rutte en Roemer bij De Wild

  1. Nieuwschevron right
  2. Rutte en Roemer bij De Wild

Deze week zit Ruud de Wild in de Tweede Kamer om een aantal van de lijsttrekkers aan de tand te voelen. Rutte en Roemer zijn de eerste gasten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oude gsm

VVD-lijsttrekker Mark Rutte schuift als eerste aan in De Wild In De Middag, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot De Wild In Den Haag. Het valt Ruud op dat de minister-president een wel erg ouderwetse telefoon bij zich heeft. "Dat is niet uit nostalgie", zegt Rutte over zijn toestel. "De batterij gaat heel lang mee. En je kunt niet afgeluisterd worden, dat is een bijkomstigheid."

Mark Rutte bij Ruud de Wild

Geen cd-wisselaar in zijn auto

Muziek luisteren op zijn gsm js er niet bij, want er zit geen Spotify of iTunes op. "Dat zit er allemaal niet op mijn Nokia", lacht het VVD-kopstuk. Muziek luisteren kan wel weer in zijn auto. "In mijn Saabje kan ik één cd'tje per keer afspelen." Een deel van zijn bestedingspatroon gaat wel naar muziek, maar ook boeken en maatpakken. "Kleding moet wel eens vervangen worden natuurlijk", aldus Rutte. "En als vertegenwoordiger van dit land moet ik er ook een beetje fatsoenlijk uitzien."

Mark Rutte heeft geen Spotify op zijn Nokia

Zeventien kilo eraf

Mark Rutte wordt afgelost door zijn collega en tevens grote politieke rivaal Emile Roemer. De lijsttrekker van de SP wordt door de minister-president gecomplimenteerd met zijn gewicht. "Ik ben zeventien kilo afgevallen", glundert Roemer. "Als je staat te hijgen als je bovenaan de trap staat of tijdens een potje voetbal zegt 'wissel mij maar, want ik kan niet meer', dan is dat niet goed", vertelt Roemer over zijn conditie. Nu probeert hij vier keer in de week te sporten. Dat heeft resultaat gehad!

Emile Roemer bij Ruud de Wild

Kippenvel van Metallica

De partij van Roemer staat er in de peilingen goed voor, ook al werd er tijdens de vorige verkiezingen geen wist geboekt. "Het was geen nederlaag, we zijn gelijk gebleven. Maar soms voelt een gelijkspel ook als een nederlaag", erkent de politicus. "In de peilingen gaan we weer omhoog, dus we staan nu weer aan de andere kant van de streep." Roemer heeft een plaat van Metallica aangevraagd bij Ruud. "Daar krijg ik kippenvel van!"

Emile Roemer krijgt kippenvel bij Metallica

Ruud maakt aanstaande woensdag en vrijdag ook een uitzending vanuit de Tweede Kamer in Den Haag, en ontvangt dan o.a. nog Jesse Klaver en Lodewijk Asscher.

Fotograaf: Raymond van Olphen (Bullet-ray)

Ster advertentie
Ster advertentie