Programma

Pink Floyd in Pompeii

  1. Nieuwschevron right
  2. Pink Floyd in Pompeii

David Gilmour is momenteel op tournee door Europa. Een mooi moment om terug te kijken op de legendarische concertfilm van Pink Floyd in Pompeii.

Optreden zonder publiek

Jaren voordat Pink Floyd miljoenen exemplaren verkoopt van de albums Dark Side Of The Moon en The Wall, komt de psychedelische rockband op het idee om een concertfilm op te nemen in de Italiaanse kuststad Pompeii. Het hoogtepunt van dat optreden zonder publiek (alleen crewleden zijn zichtbaar op de beelden) is de imponerende 25 minuten durende uitvoering van 'Echoes' in het amfitheater van Pompeii. De originele studioversie beslaat de volledige tweede plaatkant van het in 1971 uitgebrachte album Meddle.

Na 45 jaar terug

De keuze om de concertfilm in Pompeii op te nemen, is vanwege de mystieke sfeer van de verloren gegane Romeinse stad. In het jaar 79 wordt Pompeii verwoest door de uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan Vesuvius. De stad wordt onder bijna zes meter vulkanisch as bedolven en wordt pas ruim anderhalf millennium later herontdekt bij bouwwerkzaamheden. David Gilmour keert op 7 en 8 juli terug naar Pompeii voor twee concerten, 45 jaar na de filmopnames van Pink Floyd. Drie weken later treedt hij op in het Belgische Tienen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie