Programma

Dylan Haegens maak serie over mentale problemen: ‘1 op de 5 jongeren heeft er last van'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dylan Haegens maak serie over mentale problemen: ‘1 op de 5 jongeren heeft er last van'

Youtubers Dylan Haegens en Marit Brugman maken in samenwerking met KRO-NCRV de serie Wacht ff. Annemieke belt met Dylan over de serie in Annemiekes A-Lunch. Hij hoopt met deze serie psychische klachten bespreekbaar te maken.

Waarom rust er een taboe op psychische klachten? “Als jij je arm hebt gebroken zeg je dat gewoon, maar als jij een paniekaanval hebt schamen mensen zich ervoor", vertelt Dylan.

1 op de 5

De serie is hard nodig volgens Dylan. Zo geeft hij aan dat 1 op de 5 jongeren last heeft van psychische problemen. Haegens: “Dat zijn alleen nog maar de gemelde gevallen. Misschien zijn er ook een hoop die nu naar de radio luisteren en er nog niet voor uit zijn gekomen." De online dramedy - een combinatie van drama en comedy- van KRO-NCRV is in samenwerking met YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman tot stand gekomen. De serie legt een kritische noot bij de lange wachttijden van hulpinstanties. “Wij horen schrijnende verhalen van mensen die pas over bijvoorbeeld elf maanden terechtkunnen,” vertelt Dylan aan Annemieke.

Persoonlijk

De reden van deze serie is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Zelf kampte Dylan jarenlang met een paniekstoornis en zijn verloofde Marit had anorexia. Dylan: “Wij wilden altijd al op een serie maken over mentale problemen met een luchtige, komische insteek.”

Bekijk hieronder het gesprek:

Annemiekes A-Lunch

In het NPO Radio 2-programma Annemiekes A-Lunch opent Annemieke Schollaardt iedere werkdag de lunch met het nieuws van de dag, muziek van alle tijden en spraakmakende gasten die niet alleen hun nieuws brengen, maar ook diep in hun muzikale heden en verleden graven. De hoofdrol is voor de luisteraar, die meedenkt en meedoet. Annemiekes A-Lunch beluister je iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie