Programma
BNNVARA

Pianodocent Jeroen Grannemans plotselinge doorbraak op Spotify

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Pianodocent Jeroen Grannemans plotselinge doorbraak op Spotify

Misschien heb je 'm al voorbij horen komen, de Spotify-hit White Butterfly. Pianodocent Jeroen Granneman schreef en speelde het nummer in en is inmiddels al meer dan 6,5 miljoen streams verder.

Eind vorig jaar begint de pianodocent zelf stukken te schrijven en eind oktober brengt hij White Butterfly uit. "En eigenlijk begin november kwam hij meteen in die grote lijst", vertelt Granneman over zijn debuut op de Peaceful Piano-playlist van Spotify. "Dan zie je in één keer die streams omhooggaan, dan denk ik: wat is er gebeurd?"

'Muziek maken het allerleukste'

Zijn leerlingen vonden de lessen volgens de pianodocent al leuk "en nu nog veel leuker", vertelt Granneman. Zijn muziek is onder zijn pupillen dan ook erg in trek: "Ze willen ook dit soort liedjes spelen, dus ik heb daar ook bladmuziek van gemaakt. En ik geef dat aan die leerlingen, daar kunnen ze thuis lekker mee aan de slag."

Dat plotselinge succes smaakt natuurlijk naar meer. "Dat is de droom hè als pianist", vertelt hij. Inmiddels heeft hij 12 stukken uitgebracht en verschijnt er om de 3 weken een nieuw nummer. "En ja, of die nou wel of niet mee wordt genomen in zo'n grote lijst - het is toch prachtig - het muziek maken zelf vind ik natuurlijk het allerleukste."

Luister hieronder het hele gesprek met pianodocent Jeroen Granneman terug:

Van pianodocent naar Spotify-sensatie: hoe Jeroen Grannemans muziek razendpopulair werd!

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op van 6.00 tot 9.00 uur live vanaf de Nijmeegse Vierdaagse. Niks missen? Volg voor alle hoogtepunten én een kijkje achter de schermen het programma via Instagram, Twitter of Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie