Programma

Tien seconden stilte bij Douwe Bob

  1. Nieuwschevron right
  2. Tien seconden stilte bij Douwe Bob

Singer-songwriter Douwe Bob weet hoe hij moet opvallen: in zijn songfestivalnummer zit namelijk tien seconden stilte.

Stilleggen

De Amsterdamse zanger neemt de titel van zijn songfestivalinzending 'Slow Down' wel erg letterlijk. Tijdens de repetities van het liedje in Stockholm liet hij namelijk tien seconden stilte vallen. Volgens songfestivalcommentator Cornald Maas doet Douwe Bob dat om zijn boodschap kracht bij te zetten. "Dat doet hij door de boel na de gitaarsolo stil te leggen", vertelt hij bij Wout2day. "Er gebeurt letterlijk niks."

Risicorijk idee

Volgens Maas is het doel van die tien seconden stilte om publieksparticipatie uit te lokken. "Iedereen mag doen wat hij wil", legt de songfestivalkenner uit. Wouter van der Goes vreest dat Douwe Bob het zich daarmee wel erg moeilijk maakt. "Het is erop of er onder", stelt Maas. "Het is een risicorijk idee en daar hou ik wel van."

Precies het tegenovergestelde

"Je ziet dat landen als Oekraïne en Rusland alles uit de kast trekken en bij Nederland gebeurt precies het tegenovergestelde. Daardoor vallen wij juist heel erg op. Iedereen is ook strak in het pak." Cornald Maas durft nog geen voorspelling te doen op basis van de eerste repetities voor het Eurovisie Songfestival, maar zegt dat tot nu toe alles goed is verlopen en de sfeer goed is.

De kroeg in

Douwe Bob vertelt bij Jan-Willem Roodbeen in Aan De Slag! dat hij alle kandidaten van het Eurovisie Songfestival heeft uitgenodigd in zijn eigen kroeg die zaterdag opent. Stilte zal waarschijnlijk niet voorkomen in zijn kroeg. "Ik denk dat het heel sterk is. Stilte is de ultimate slow down", zegt Douwe. "Tien seconden, dat is zo ontzettend lang daar. Het gaat zo'n impact hebben."

Come Together

Het thema van het Songfestival is dit jaar Come Together. Douwe Bob wil zijn publiek verbinden met zijn stilte. "Je trekt iedereen bij elkaar als je het niet alleen maar op jezelf houdt. Mensen krijgen de tijd om te gillen, stil te zijn, te zingen of whatever." Zijn droomscenario zou zijn als iedereen stil is en denkt 'oh shit'. Iedereen heeft het er intussen over. Indruk lijkt de stilte nu al te maken.

Positieve vibe

De vibe voelt volgens Douwe erg positief. Het paarse pak en de stilte blijven, daar wordt niets aan veranderd. "We hebben geluk dat we Nederland een beetje voor ons hebben gewonnen. We doen dit met z'n allen. Ik representeer zo ook echt Nederland." Vrijdag 6 mei is de tweede repetitiedag. "Even wat puntjes op de i, maar ik denk dat we er al bijna zijn."

Op Weg Naar De Finale
9 t/m 13 mei live vanuit Stockholm
​DJ: Rob Stenders

Ster advertentie
Ster advertentie