Programma

Arts Gommers werkt samen met Famke Louise: 'Jeugd beter informeren over corona'

  1. Nieuwschevron right
  2. Arts Gommers werkt samen met Famke Louise: 'Jeugd beter informeren over corona'

Famke Louise en Diederik Gommers beginnen samen aan een campagne om jongeren beter te informeren over het coronavirus. Gijs belt met de IC-arts om er meer over te weten te komen.

Een groep bn'ers keerde zich vorige maand via sociale media tegen de coronaregels onder de hashtag #ikdoenietmeermee. Zo ook Famke Louise. Gommers heeft in de week na de actie dagelijks met de zangeres gebeld. Ze liet kort na de uitzending bij Jinek, waar het duo samen aan tafel zat, weten dat ze de protestactie niet meer steunde. Wel wilde ze graag met Gommers werken aan een online campagne om jongeren beter te informeren over het coronavirus. Gommers vertelt: "Ik wil graag dat de jeugd beter begrijpt wat een virus eigenlijk doet en wanneer je het virus kan verspreiden. Ik ondersteun Famke Louise voor de medische inhoud, maar zij moet vooral bepalen wat de campagne gaat worden."

Het doel van de campagne

Gommers heeft als doel van zijn bijdrage om de informatie behapbaar te maken voor jongeren. Hij vertelt: "Je kan heel veel nieuws en feiten vinden op het internet, maar ik denk wel dat ik kan vereenvoudigen en aangeven wat nou echt belangrijk is en wat de verschillen zijn tussen oudere en jongere mensen in overleving." Volgens hem hebben jongeren namelijk meer begrip en oor voor de maatregelen als ze meer weten over het virus. Gommers vertelt verder: "Ik heb Jinek en Op1 veel bezocht, maar het is natuurlijk toch een bepaald publiek wat daar naar luistert." Het doel is wat hem betreft om de informatie die hier op tafel kwam, in klare taal te communiceren naar jongeren toe, via de kanalen die hen bereiken.

Wat vindt Gommers van de illegale feesten van afgelopen weekend? Je hoort zijn antwoord hieronder:

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie