Programma

Gaat de pc verdwijnen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Gaat de pc verdwijnen?

Er worden steeds minder pc's verkocht. Gaat de computer dan echt verdwijnen? Gijs belt met Olaf van Miltenburg, techredacteur van Tweakers.

Daling in de verkoop

Tablets lijken de persoonlijke computers te verdrijven. De verkoop van de computer is opnieuw met tien procent gedaald. Gijs belt met Olaf van Miltenburg, techredacteur van Tweakers.net, met de vraag of de pc langzaamaan verdwijnt. Olaf denkt zelf van niet. "Mensen doen veel langer met hun pc's. Ze hoeven hem minder snel te vervangen."

Quote

Voor de huis-tuin-en-keukentaken, daar voldoet je pc gewoon aan

Olaf van Miltenburg

Gamers kiezen wel een nieuwe pc

Je zou denken dat computers traag worden na verloop van tijd. "Dat blijkt dus wel mee te vallen", volgens de techredacteur. Mensen gebruiken hem voornamelijk om te internetten en als tekstverwerker. Daar is niet per se een nieuwe pc voor nodig. Mensen die veel gamen kiezen vaak wel voor een nieuwe pc. Ook virtual reality is een reden waarom mensen een nieuwe pc willen kopen. "Daar heb je toch echt een stevige gamebak voor nodig."

Smartphone als vervanger?

Zou de smartphone of tablet in de toekomst mogelijk dé vervanger van de pc of laptop kunnen worden? Olaf heeft zo zijn twijfels, ondanks dat je de smartphone kunt koppelen aan een monitor. "Mensen hebben toch behoefte aan een groot scherm", legt hij uit. Daarbij koppelen gebruikers ook vaak een groot toetsenbord aan hun scherm. De computer heeft wat dat betreft nog te veel andere functies die een smartphone of tablet niet heeft.

Luister hier naar het hele gesprek met techredacteur Olaf van Miltenburg:

Gijs 2.0
Ma t/m vr 12.00 - 14.00 uur
DJ: Gijs Staverman

Ster advertentie
Ster advertentie