Programma

Interview Paul McCartney

  1. Nieuwschevron right
  2. Interview Paul McCartney

Paul McCartney treedt op in de Ziggo Dome. Jan-Wilem Roodbeen belde met Sir Paul en vroeg hem over zijn samenwerkingen met John Lennon en Kanye West.

Geschiedenisboeken

In het programma Roodshow vertelt Paul McCartney dat hij het gek vindt dat hij met The Beatles in geschiedenisboeken terug te vinden is. "Dat was bij mijn kinderen ook al zo en nu bij mijn kleinkinderen weer", aldus de muzikant. "Maar ik heb niks hoeven corrigeren: we kwamen inderdaad uit Liverpool en we hadden veel succes."

Vriendschap

Dat succes met The Beatles had hij uiteraard mede te danken aan zijn collega John Lennon. "Het was een mooie vriendschap", zegt McCartney terugkijkend op de samenwerking. "We waren twee jonge liedjesschrijvers uit Liverpool met vrijwel geen ervaring. We hebben het samen geleerd en we konden van elkaar leren."

Plagerijtjes

Nadat The Beatles uit elkaar gingen, werkten McCartney en Lennon nooit meer samen. Ondanks onderlinge plagerijtjes in de jaren 70, werkte hij graag met Lennon samen. "Ik zeg wel eens tegen mezelf: niemand zal ooit zo goed zijn als John. Dat kan ook niet, gezien de hoeveelheid werk die we samen hebben gemaakt. En we waren jeugdvrienden."

Smurfen

In de jaren 70 richtte McCartney met zijn vrouw Linda en de bevriende muzikant Denny Laine van The Moody Blues de band Wings op. In december 1977 verstootte Wings '‘t Smurfenlied' van Vader Abraham van de eerste plek met 'Mull Of Kintyre'. "Ik begrijp wel dat mensen daar blij mee waren", lacht Macca. "Goede tekst, hè?"

Zinnetje

Het zou tot dit voorjaar duren voordat McCartney weer de eerste plek bereikte in Nederlandse, met 'FourFiveSeconds', een samenwerking met Kanye West en Rihanna. "Ik heb het gitaarstuk ingespeeld en toen Kanye het terugstuurde, herkende ik het niet eens meer." Wil je weten welk zinnetje McCartney op het liedje inzong?

Luister hierboven het interview in zijn geheel.

Ster advertentie
Ster advertentie