Programma

Waar moet je aan denken als je je huisdier mee wil nemen op vakantie?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar moet je aan denken als je je huisdier mee wil nemen op vakantie?

Nu de versoepelingen rondom COVID-19 het toestaan dat we deze zomer weer op vakantie kunnen, rijst de vraag wat te doen met de vorig jaar aangeschafte hond of kat? Gaat ‘ie mee of kan ‘ie beter thuisblijven?

We hebben veel plezier van onze huisdieren, alleen is het wel een beetje lastig als je er even een weekje tussenuit wil voor een welverdiende vakantie. Breng je je viervoeter naar een kennel, zorg je ervoor dat een familielid oppast of gaat het beestje gezellig met het baasje mee op reis? Eddy Keur wint in De Wild In De Middag advies in bij Drs. Martin Arens van Dierenkliniek Oudorp.

Huisdieren thuislaten is niet zielig

Veel mensen vinden het zielig om hun hond of kat thuis te laten als ze een daar dagen weg zijn, maar is dat ook zo? “Gewoon thuislaten, net als je schoonmoeder”, grapt de dierendokter in gesprek met Eddy. Hij zegt dat er goede alternatieven zijn om geschikte oppassers te vinden, bijvoorbeeld via de website Pawshake.nl.

Strenge regels voor hondenrassen

Wil je je trouwe metgezel toch meenemen naar een zonnig oord? Onderzoek dan eerst de lokale regels met betrekking tot huisdieren, waarschuwt Drs. Arens. “Er zijn landen waar er bepaalde regels zijn voor hondenrassen. Pas op als je bijvoorbeeld al naar Frankrijk gaat, waar ze rottweilers en staffordshires een beetje eng vinden. Die moeten altijd gemuilkorfd en aangelijnd zijn.” Ook insecten in Zuid-Europa kunnen gevaarlijk zijn voor huisdieren, zoals teken. “Ga bij de dierenarts langs en laat je goed informeren.”

Een vaccinatie tegen hondsdolheid is voor sommige landen essentieel, vertelt dierendokter Martin:

De Wild in de Middag

Je hoort De Wild in de Middag van maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie