Programma

Alex van Halen zal nooit de aandacht op hemzelf vestigen

  1. Nieuwschevron right
  2. Alex van Halen zal nooit de aandacht op hemzelf vestigen

Elke week zet Emmely in Het Gouden Trommelvlies een legendarische drummer in het zonnetje. Deze week is dat Alex van Halen van hardrockband Van Halen.

De in Nederland geboren Alex kreeg muziek met de paplepel ingegoten door zijn vader, die jazzmuzikant was. "En geloof het of niet, in eerst instantie bespeelde Eddie de drums en Alex de gitaar en piano. Maar al snel werd duidelijk dat beiden beter waren op het instrument van de ander," vertelt Emmely.

Welbekende samenstelling

Het gezin verhuisde in 1962 naar Californië, toen Alex negen jaar oud was. Tijdens zijn middelbare schoolperiode zit Alex in een hoop bandjes, maar pas in 1974 bestaat de welbekende samenstelling. Alex op de drums, Eddie op de gitaar, Michael Anthony op de basgitaar en David Lee Roth als leadzanger.

Schaduw

Sommige drumfanatiekelingen zullen zeggen dat Alex altijd in de schaduw van Eddie stond, omdat Eddie zo bizar goed was als muzikant. "Maar vergis je niet: Alex zijn krachtige en dynamische drumstijl zijn net zo uniek als de gitaarskills van Eddie. Maar hij zal nooit de aandacht op zichzelf vestigen."

Dankbaar

We zullen Van Halen nooit meer in de originele setting horen na het overlijden van Eddie afgelopen oktober. "Maar wat zijn we dankbaar voor al het moois dat is gemaakt," sluit Emmely af.

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie