Programma

Deze week primeur nieuw album Douwe Bob

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze week primeur nieuw album Douwe Bob

Het nieuwe album van Douwe Bob hoor je deze week als eerste op NPO Radio 2! De hele week draaien we tracks van deze schijf.

Hoe klinkt dat?

Het derde album van Douwe Bob heet Fool Bar en is vanaf vrijdag 6 mei verkrijgbaar. Als je écht niet kunt wachten tot je zijn album in handen hebt, dan moet je deze week aandacht naar NPO Radio 2 luisteren, want wij draaien de hele week tracks van Fool Bar. Je kent de songfestivalhit 'Slow Down' natuurlijk al, maar hoe klinken die andere nummers?

Toevluchtsoord

De term Fool Bar is een metafoor voor een plek waar je jezelf kunt zijn, een toevluchtsoord, zo verklaart Douwe Bob de titel van zijn nieuwe plaat, die exact een jaar na het album Pass It On verschijnt. Op de bovenverdieping van Douwe Bobs woning in Amsterdam zit ook een échte Fool Bar, waar de zanger regelmatig akoestische sessies geeft voor vrienden en fans.

Songfestival

Douwe Bob vertegenwoordigt Nederland op 10 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met 'Slow Down'. Mocht hij genoeg stemmen krijgen van de Europese en Australische tv-kijkers, dan mag hij het nummer opnieuw vertolken tijdens de finale van het grootste liedjesfestijn ter wereld, op zaterdag 14 mei. De afgelopen jaren behaalde Nederland hoge ogen op het Songfestival van Anouk en The Common Linnets.

Albumprimeur

De eerste track die Jan-Willem Roodbeen laat horen is nummer drie van het album. Luister hier naar de albumprimeur: 'Settle Down'.

Muziekcafé

Afgelopen zaterdag was Douwe Bob te gast bij Muziekcafé met Daniël Dekker, waar hij afzwaaide op weg naar het Eurovisie Songfestival. Douwe Bob zong daar al enkele nummers van zijn nieuwe album, waaronder 'Jacob's Song'.

Aan De Slag!
Ma t/m vr 09.00 - 12.00 uur
DJ: Jan-Willem Roodbeen

Ster advertentie
Ster advertentie