Programma

9 herfstnummers

  1. Nieuwschevron right
  2. 9 herfstnummers

De dagen worden korter, de verwarming loeit en de straten zijn bezaaid met gekleurde bladeren. We zitten midden in de herfst. Tijd voor herfstmuziek.

Crowded House - 'Four Seasons In One Day'

Het is weer donker als je de deur uitgaat voor je werk. Daarom hebben we negen nummers uit de Top 2000 uitgezocht die met de herfst te maken hebben. Of het nu een zonnige herstdag is, of vier seizoenen in één dag, ga lekker onder een dekentje zitten met deze classics.

Guns N' Roses - 'November Rain'

De enige regen waar we van kunnen genieten, is 'November Rain'. Alles is episch aan dit nummer: de tekst, de productie, de solo, de lengte, de videoclip. Want op je fiets door de regen is gewoon niet fijn, weet ook Axl Rose.

Jeff Wayne - 'Forever Autumn'

'Forever Autumn' begint in 1969 als een reclametune voor Lego-steentjes. Het Britse duo Vigrass and Osborne, tevens de co-auteurs, zet het in 1972 voor het eerst op plaat. Jeff Wayne gebruikt het voor het conceptalbum War Of The Worlds en vraagt Justin Hayward van The Moody Blues om het in te zingen.

Adele - 'Someone Like You'

Deze tranentrekker van Adele was een hit in het najaar van 2011. Prachtig liedje en de ideale plaat voor een treurige herfstdag. Overigens is haar nieuwe single 'Hello' ook een geschikt liedje voor die omstandigheden.

Bob Seger & The Silver Bullet Band - 'Against The Wind'

Geen hit in Nederland, maar het staat wel in de Top 2000. In de VS is dit Segers grootste hit. Het album met dezelfde titel verstoot in 1980 'The Wall' van Pink Floyd van de eerste plek. Glenn Frey van Eagles zit hier in het achtergrondkoortje.

The Mamas & The Papas - 'California Dreamin''

Bij sommige mensen roept dit nummer misschien een zomers gevoel op vanwege de Beach Boys-achtige samenzang en het verlangen naar warmte, maar de tekst ("All the leaves are brown and the skies are grey") gaat toch echt over het najaar.

The Blue Nile - 'Tinseltown In The Rain'

Een grote hit was het nooit, maar het debuutalbum van de Schotse band The Blue Nile, A Walk Across Rooftops, wordt in 1984 lovend ontvangen. Hoewel Tinseltown een bijnaam is voor de Amerikaanse filmindustrie, is het liedje een ode aan de Schotse hoofdstad Glasgow.

Neil Young - 'Harvest'

De herfst is een tijd van oogsten. Het oud-Engelse woord voor herst is 'hærfest', waar het woord 'harvest' ('oogst') van afgeleid is. Het is tevens de titel van een fantastisch album van Neil Young, waar ook 'Heart Of Gold' op staat. Dit is het titelnummer.

The Doors - 'Riders On The Storm'

Dit nummer klinkt als een nachtelijke autorit door een regenstorm. Heerlijk op de autoradio op de snelweg of wanneer de neerslag keihard op je slaapkamerraam klettert. Soms toch wel fijn, die herfst.

Ster advertentie
Ster advertentie