Programma
KRO-NCRV

De Gouden Snaar van Pieteke Dik

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. De Gouden Snaar van Pieteke Dik

Deze week gaat het in De Gouden Snaar over Pieteke Dik van Froukje. De jonge bassist houdt zich graag op de achtergrond, maar springt er volgens Martine ten Klooster toch uit dankzij haar plezier op het podium en haar creatieve basspel.

Zoals veel bassisten is het is de basgitaar niet het eerste instrument waar Dik mee in aanraking komt. Als kind speelt ze wel piano, maar dan volgt er een lange pauze. "Totdat ik op de middelbare school het vak muziek had als eindexamenvak", vertelt Dik. "En toen moest je allemaal elk instrument uitproberen, dus toen had ik een bas in mijn handen. En toen wist ik meteen: dit is vet."

Ik Wil Dansen

Op conservatorium Codarts in Rotterdam ontmoet Dik Froukje Veenstra. Voor een opdracht moeten ze met een bandje een nummer maken. Maar in 2021 groeit Ik Wil Dansen tijdens corona opeens uit tot een hele dikke hit.

Dik houdt zich naar eigen zeggen liever op de achtergrond en ondersteunt graag de band. "Maar op de een of andere manier moet je wel een beetje naar haar blijven kijken", vertelt Martine. Daarom heet ze Pieteke Dik dan ook van harte welkom in de grootste bassistenlijst.

De Gouden Snaar

Na een succesvolle reeks van Het Gouden Trommelvlies, waarin de beste drummers ter wereld in de schijnwerpers werden gezet, is het tijd voor iets nieuws. In De Gouden Snaar eert Emmely dit keer de beste bassisten in Nederland en over de grenzen. Want ja, Het Oor Wil Ook Wat! Bekijk hier het overzicht van alle bassisten die besproken zijn in De Gouden Snaar.

Ster advertentie
Ster advertentie