Programma

Mell & Vintage Future over de perfecte kersthit: 'Je moet er een hekel aan hebben'

  1. Nieuwschevron right
  2. Mell & Vintage Future over de perfecte kersthit: 'Je moet er een hekel aan hebben'

In Muziekcafé praat Carolien met Mell & Vintage Future over het schrijven van de perfecte kersthit, of ze liever covers of eigen nummers spelen en of er een nieuw album in zicht is.

Begin deze maand wisten Mell & Vintage Future een TopSong binnen te slepen met hun kerstsingle It's Christmas. Carolien vraagt zich af wat de ingrediënten van een goed kerstnummer zijn. Daar heeft drummer Ton snel een antwoord op: "Je moet er een hekel aan hebben." Alle drie de bandleden houden namelijk niet zo van kerst, maar toch hebben ze een kerstsingle uitgebracht. "Nou, er zit wel een boodschap in. Het gaat er eigenlijk over waarom we alleen maar met kerst die kerstgedachte hebben", vertelt Ton. Daar kan Mell zich bij aansluiten: "Het gaat er inderdaad over dat we misschien iets liever voor elkaar kunnen zijn in plaats van de hele tijd maar doen alsof het goed gaat. Dat mag ook wel een heel jaar lang in plaats van alleen met kerst."

Covers of eigen nummers

Mell & Vintage Future hebben dit jaar deelgenomen aan de talentenjacht We Want More en zijn ze de huisband in Linda's Wintermaand. Bij het programma van Linda speelde de band een cover van Perfect Day van Lou Reed. "Ik vond het super leuk om te doen, want in eerste instantie linkte ik het liedje altijd aan een negatieve sfeer. Ik dacht, oh god, hoe ga ik dit in godsnaam doen? Ik zong het voor het eerst in de studio en ineens ging er een wereld open. Ik ben er een beetje verliefd op geworden", vertelt Mell. Maar als ze de keuze moeten maken tussen covers en origineel weet ze het wel. "Honderd procent zeker eigen nummers. Met je eigen nummers vind ik het heel belangrijk om je eigen verhaal te vertellen en dat vind ik toch wel heel lekker en speciaal om te kunnen doen."

Bekijk hier de cover van Perfect Day:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook vraagt Carolien de band of er een nieuw album in zicht is. Benieuwd wat ze daarop te zeggen hebben? Bekijk hier het hele fragment:

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé iedere zaterdag tussen 16:00 en 18:00 uur op NPO Radio 2.

Luister de NPO Radio 2 Top 2000

De NPO Radio 2 Top 2000 luisteren we samen! Je volgt de lijst der lijsten van 25 t/m 31 december via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie