Programma

Hoe zwaar is deelnemen aan Expeditie Robinson?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe zwaar is deelnemen aan Expeditie Robinson?

Waarom stapte 3FM-dj Frank van der Lende vrijwillig uit Expeditie Robinson terwijl er zoveel mensen zijn die aan het programma mee zouden willen doen? Het is iets dat Toine van Peperstraten maar moeilijk kan begrijpen.

En dat komt vooral doordat Toine van Peperstraten, deelnemer aan het vorige seizoen, de eerste kandidaat was die afviel en eigenlijk maar kort van zijn deelname kon genieten. Extra pijnlijk dus als andere deelnemers vrijwillig stoppen, zoals Frank van der Lende afgelopen zondag. Vorig seizoen waren er ook een hoop deelnemers die er uit zichzelf mee ophielden, tot frustratie van Toine.

'Ik heb nachten wakker gelegen'

Van der Lende vertelde zijn medekandidaten op het eiland: “Ik word zo ongelukkig van dit eiland, ik wil naar mijn meissie, ik wil naar mijn vader en ik wil gewoon naar mijn leven.” Toine reageert hierop: ‘Heb je hier spijt van?’ “Nee. Expeditie Robinson is eigenlijk een soort Nederlands elftal. Iedereen vindt er iets van. Ik heb er heel veel over nagedacht en ik heb er ook echt nachten van wakker gelegen, maar uiteindelijk was ik blij dat ik eruit was”, aldus Frank.

'Opgevers'

“Je weet dus wél dat er soms mensen meedoen die juist heel lang mee hadden willen doen, en die dan overvallen worden door ‘opgevers’? “, reageert Toine hierop met een knipoog naar vorig seizoen, toen er vijf kandidaten vrijwillig stopten. "Vind jij het vervelend dat je mij het bijltje er bij neer ziet gooien?" reageert de 3FM-dj. “Vervelend is niet het juiste woord, maar ik vind het jammer. Er willen zoveel mensen aan meedoen. Het woord doorbijten komt bij mij naar boven”, aldus Toine. ”In mijn optiek heb ik wel doorgebeten en mijn steentje bijgedragen. Op een gegeven moment kreeg ik een helikopterview. Ik werd met een steen in mijn maag wakker en ik ging er weer mee naar bed. Toen dacht ik: ‘Ik heb zelf besloten om hier aan mee te doen, laat ik dan ook zelf besluiten om hier uit te stappen’", legt Frank uit.

Afvaller Toine

Waar ging het vorig jaar nou eigenlijk mis bij Toine? Beluister het hele gesprek tussen Toine van Peperstraten en Frank van der Lende hieronder:

't Wordt Nu Laat

Toine van Peperstraten of Carolien Borger ontvangt iedere nacht, van maandag tot en met vrijdag tussen 00:00 en 02:00, een nieuwe gast in 't Wordt Nu Laat.

Foto omslag: 't Wordt Nu laat

Ster advertentie
Ster advertentie